Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nytt land och ny skola
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2011-07-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 9 mm
Vikt
250 g
ISBN
9789147099559
Nytt land och ny skola - Berättelser om att bryta upp och börja om (häftad)

Nytt land och ny skola - Berättelser om att bryta upp och börja om

(2 röster)
Häftad Svenska, 2011-07-22
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Nytt land och ny skola tar upp frågor kring vad det innebär för unga människor att bryta upp från sitt hemland och börja om på nytt i ett annat land. Ulrika Jepson Wigg vill skapa förståelse för flyktingars situation och låta denna grupp, som man ofta talar om och har åsikter om, själva få komma till tals och berätta om sina erfarenheter. Hon problematiserar och diskuterar även skolans viktiga roll för elever, som har flytt från sitt hemland, och deras upplevelse av mötet med det nya landet.

Läs mer
Författaren behandlar bland annat följande angelägna frågor: Vad händer med en ung människa som tvingas fly till ett nytt land? Vilka erfarenheter finns av att börja om med ett nytt skolsystem och ett nytt språk? Vilka aspekter är viktiga när man ska skapa ett nytt liv i ett nytt land och hur påverkar det identitetsskapandet? Hur kan jag som lärare möta dessa elever på ett bra sätt? Dessa frågor diskuteras med utgångspunkt i intervjuer både med unga flyktingar och med lärare som arbetar med nyanlända elever.
Boken riktar sig till blivande och yrkesverksamma grund- och ämneslärare, SFI-lärare och studenter i svenska som andraspråk, liksom alla som arbetar med barn och ungdomar med flyktingbakgrund.

Om författarna
Ulrika Jepson Wigg är verksam som forskare och lärare vid Stockholms universitet, och undervisar bland annat på lärarutbildningen. Hon disputerade i pedagogik 2009 och boken bygger på hennes avhandling Bryta upp och börja om: Berättelser om flyktingskap, skolgång och identitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nytt land och ny skola - Berättelser om att bryta upp och börja om
  2. +
  3. Flerspråkighet som resurs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flerspråkighet som resurs av Björn Kindenberg (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nytt land och ny skola - Berättelser om a...