Professionell utveckling : inom läkaryrket (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Professionell utveckling inom läkaryrket
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2012-04-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Troein Töllborn, Margareta (förf.) / Wahlqvist, Mats (förf.) / Seeberger, Astrid (förf.)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
520 g
SAB
Vpd,610.69
ISBN
9789147099672

Professionell utveckling : inom läkaryrket

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2012-04-19
564
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad innebär professionalism för en läkare? Sedan millennieskiftet har andra sidor av läkarens yrkesroll än de strikt naturvetenskapliga fått en allt större uppmärksamhet, och begreppet tillerkänns nu en djupare innebörd och större betydelse. En ändrad syn på patientens roll och inflytande ställer ökade krav på bemötande och kommunikation från läkarens sida. Läkaren har dessutom ofta en ledande roll och ska kunna samarbeta konstruktivt med kollegor och andra yrkesgrupper inom vården. Vidare har läkaren en rad lagar och regler att förhålla sig till och ska kunna överväga etiska frågor och fatta svåra beslut.

Professionell utveckling inom läkaryrket tar fasta just på de kvalifikationer en läkare behöver ha utöver den rent medicinska kunskapen. Boken erbjuder utgångspunkter och stöd för att utveckla professionella kompetenser för både läkarstudenten och den nyutexaminerade läkaren. Den är praktiskt inriktad och innehåller en mängd verklighetsbaserade patientfall.

Sagt om boken
"Därför är boken Professionell utveckling av läkaryrket så välkommen. Det är helt enkelt dags att se på medicinen som en konst. Vilka citat man än söker uppbringa för att formulera medicinens förhållande till humaniora och naturvetenskap är det just i mötet med den Andre, mellan läkare och patient, allting börjar." - skriver Anders Jeppsson, läkare och antropolog, Lunds universitet, i Läkartidningen 2012-10-09 nummer 41.

"I stort sett alla kapitel har, till min förtjusning, något att lära även en till åren kommen läkare - en javisst, ja-reaktion eller ibland en aha-upplevelse. Det finns med andra ord något att stoppa i näven även på intresserade äldre doktorer, eller kanske någon särskild person som skulle behöva begrunda sin läkarroll. --- Orden hederlighet, ansvarskänsla och respekt i kombination med nyfikenhet och förståelse för andra människors livsvillkor i en balansgång mellan närhet och distans (och med lite humor) känns som en bra sammanfattning av bokens budskap." skriver Bertil Hagström, med dr, specialist, allmänmedicin i Läkartidningen nr 8 2013 volym 110.

Om författarna
Bokens åtta fackredaktörer har alla en lång klinisk erfarenhet och är dessutom samtliga engagerade i ämnen och kurser på läkarprogrammet som berör läkarens professionella utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professionell utveckling : inom läkaryrket
  2. +
  3. Patientsamtalet : handbok i mötet mellan läkare och patient

De som köpt den här boken har ofta också köpt Patientsamtalet : handbok i mötet mellan läkare... av Jan-Helge Larsen (häftad).

Köp båda 2 för 980 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »