Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Klinisk neurovetenskap
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2015-08-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Stibrant Sunnerhagen, Katharina (förf.) / Tham, Kerstin (förf.) / Östberg, Per (förf.)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
440 g
SAB
Vef
ISBN
9789147099689

Klinisk neurovetenskap

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-08-28
603
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klinisk neurovetenskap är den första svenska läroboken i sitt slag. Den ger grundläggande kunskaper om: - det normala nervsystemets anatomi och funktion - symtom och diagnostik vid sjukdomar och skador i nervsystemet - huvuddragen kring de vanligaste neurologiska sjukdomarna - principer och praxis kring multidisciplinärt samarbete inom vård, - omsorg och rehabilitering.

Flera sjukdomar i nervsystemet tillhör de vanligast förekommande i samhället, och är av stor betydelse för folkhälsan. De förekommer i alla delar av livscykeln och är en av de vanligaste orsakerna till funktionshinder i alla åldrar. Aspekter på nervsystemets normala funktion och dess rubbningar vid skada och sjukdom är därför en integrerad del i arbetet för alla yrkeskategorier inom vård och omsorg.

Klinisk neurovetenskap riktar sig i första hand till grundläggande utbildningar inom omvårdnad, fysioterapi, arbetsterapi, logopedi och audiologi. Den är också lämplig för alla som vill lära sig mer om detta spännande och viktiga ämne, av eget intresse, för fortbildning inom vård, omsorg och rehabilitering eller för annan professionell utveckling.

Sagt om boken
Ny lärobok som fyller ett stort tomrum "Man ska nog uppmana studenterna att köpa boken tidigt i utbildningen, så att de kan använda den på flera olika kurser och dessutom ha som uppslagsbok under hela utbildningstiden."
[...] "Bokens författare har omfattande klinisk och akademisk erfarenhet och motsvarar de yrkesgrupper den neurologiskt sjuke kan möta: läkare i neurologi och rehabiliteringsmedicin, fysioterapeut, sjuksköterska, neuropsykolog, arbetsterapeut och logoped. Bokens målgrupp är medellånga vårdutbildningar, till exempel inom omvårdnad, fysioterapi, arbetsterapi och logopedi. En lärobok har saknats för dessa utbildningar och därför fyller den här boken ett stort tomrum. Läs hela recensionen på Neurologi i Sverige.

Om författarna
Boken är skriven av en multidisciplinär grupp, från fyra av landets universitet och universitetssjukhus, med Sveriges mest kunniga och meriterade experter inom klinisk neurovetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinisk neurovetenskap
  2. +
  3. Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad psykodynamisk och integrativ metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad ... av Jenny Svebeck (häftad).

Köp båda 2 för 939 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »