Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Elefanten i klassrummet
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2011-06-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 148 x 10 mm
Vikt
300 g
ISBN
9789147099719
Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik (häftad)

Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2011-06-15
330
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Elefanten i klassrummet utmanar Jo Boaler den traditionella matematikundervisningen som präglas av ett perspektiv där matematiken framställs som en samling regler och standardmetoder som man måste lära sig. Hon hävdar, liksom många andra, att skolundervisningen bör ge barn en positiv uppfattning om hela matematikens spännande värld, och att en sådan strävan är avgörande när det gäller att få slut på de försämrade resultaten i skolan. I boken beskrivs lyckade exempel från sommarskolan som hon drev under några veckor tillsammans med sina doktorander. Eleverna fick lära sig att använda matematik på ett flexibelt sätt, och de fick arbeta mera som matematiker arbetar, det vill säga med att lösa långa och komplicerade problemställningar.

Läs mer
Jo Boaler är professor i matematik. Hon har i många år följt undervisningen i matematik i amerikanska klassrum. Här redovisar hon sina forskningsresultat och ger handfasta didaktiska råd till lärare om hur elevernas matematiska förmåga kan utvecklas. Boken innehåller också kapitel om formativ bedömning i matematik. Det är intressant att konstatera att problemen i amerikanska klassrum är väldigt lika problemen i svenska klassrum. Här redovisar hon sina forskningsresultat och ger handfasta didaktiska råd till lärare om hur elevernas matematiska förmåga kan utvecklas.
I denna svenska utgåva av boken finns ett förord av Astrid Pettersson som är professor i pedagogik med inriktning mot utvärdering och matematikämnets didaktik vid Stockholms universitet. I förordet placerar hon in boken i en svensk kontext .
Boken är en svensk utgåva av den populära engelska boken The Elephant in the Classroom: Helping Children Learn and Love Math (även utkommen i USA med titeln What's Math Got to Do with It?: Helping Children Learn to Love Their Least Favorite Subject).

Om författarna
Jo Boaler är professor vid Stanforduniversitetet. Hon var tidigare bl.a. universitetslektor vid King"s College och skollärare i London och Kalifornien. Hon medverkar regelbundet i tv och radio i USA och England och hennes forskning har blivit omskriven i tidningar över hela världen, bland annat Wall Street Journal och The Times (London).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik
 2. +
 3. Matematik med dynamiskt mindset : hur du frigör dina elevers potential

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik med dynamiskt mindset : hur du frigör... av Jo Boaler (häftad).

Köp båda 2 för 774 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Amerikanskt dravel
  Emil Gustavsson, 9 juni 2017

  Tyvärr inte mycket matnyttigt i denna bok. Boaler spär ut texten på amerikanskt vis och det gäller att sålla för att hitta det som faktiskt är bra och relevant för svensk undervisning.

 2. Alla som undervisar i matematik i svensk skola borde...
  Elisabeth Ejermo, 30 april 2013

  Alla som undervisar i matematik i svensk skola borde läsa den här! Konkret, aktuell och forskningsbaserad. En bok med innehåll som är lätt att ta till sig.

 3. Intressant bok, jag känner igen en hel del trots att...

  Intressant bok, jag känner igen en hel del trots att det handlar om situationen i USA. Väl värd att läsa!

Visa alla 3 recensioner