Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Uppsatshandledning och skrivutveckling i högre utbildning
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2012-08-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Aefe
ISBN
9789147099726
Uppsatshandledning och skrivutveckling i högre utbildning : om det självständiga arbetet och skrivande i alla ämnen (häftad)

Uppsatshandledning och skrivutveckling i högre utbildning : om det självständiga arbetet och skrivande i alla ämnen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-08-08
313
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Uppsatshandledning och skrivutveckling i högre utbildning är en bok om att handleda studenter i deras självständiga arbete på grundnivå och avancerad nivå. Den pekar på flera av de utmaningar som handledare kan ställas inför inom ramen för den egna organisationen och det egna ämnets handlednings- och skrivkultur. Idén till denna bok fick författarna under en av sina kurser i uppsatshandledning då skrivutveckling diskuterades.

Läs mer
Boken syftar till att fördjupa kunskapen om skrivandet och ger exempel från lärares egna tillvägagångssätt vid textproduktion. Att bli medveten om sin egen skrivprocess är en god utgångspunkt för handledningen av studenternas skrivande. Boken beskriver vidare hur handledare kan ge studenter utvecklande respons i stället för att fastna i tidsödande och icke-funktionell språkrättning. Ett mycket handfast kapitel visar också hur handledare kan utveckla studenters förmåga att bringa ordning, struktur och sammanhang i sina texter. Andra avsnitt diskuterar bedömningsmetoder och olika sätt att organisera handledning.
OBS! Denna bok går ej att beställa som utvärderingsexemplar.

Om författarna
Birgitta Norberg Brorsson är fil.dr och universitetslektor i svenska och svenskämnets didaktik på Mälardalens högskola (MDH). Hon har lång undervisningserfarenhet från såväl skola som högskola och har bland annat handlett många studenter i deras uppsatsskrivande på både grund- och avancerad nivå.
Karin Ekberg har tjänstgjort som universitetsadjunkt i svenska och som IKT-pedagog vid Mittuniversitetet, dåvarande Mitthögskolan, och senare vid Mälardalens högskola. Hon har undervisat på tekniska utbildningar i kommunikation i tal och skrift och ansvarat för ett nationellt projekt om skrivande och responsgivning via nätet.
Tillsammans har de ansvarat för och undervisat på kurser om handledning på Mälardalens högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppsatshandledning och skrivutveckling i högre utbildning : om det självständiga arbetet och skrivande i alla ämnen
  2. +
  3. Hur blir högre studier högre? : om skillnaden mellan elever och studenter, trampolinhögskolor och katapulthögskolor samt vikten av självständighet, tålamod och samverkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur blir högre studier högre? : om skillnaden m... av Eddy Nehls (häftad).

Köp båda 2 för 620 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna