Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Den orättvisa hälsan
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2012-01-31
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 16 mm
Vikt
640 g
SAB
362.1042,Vp
ISBN
9789147099757

Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2012-01-31
383 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I vilken utsträckning är hälsan ojämlikt fördelad i Sverige och i övriga världen? Varför lever människor med högre social position längre än andra? Hur kan hälsan fördelas mer rättvist?
Dessa är några av de frågor som denna unika svenska bok önskar besvara och klargöra. Boken handlar om hur människors position i samhällets hierarkiska strukturer är nära förknippad med systematiska skillnader i hälsa. Var vi råkar födas i världen, men även den sociala position vi har i ett givet samhälle, har stor betydelse för vår hälsa och livslängd. Trots att en jämlik hälsa borde vara en mänsklig rättighet har hälsans ojämlika fördelning ofta stått långt ned på den politiska dagordningen.

Läs mer
Den orättvisa hälsan är en lärobok som samlar det breda forskningsfältet kring social ojämlikhet i hälsa och förklarar dess teorier, begrepp och metoder. Boken tar upp dagsaktuella frågor om hälsans sociala villkor och ger förslag på möjliga åtgärder för att minska ojämlikhet i hälsa i befolkningen utifrån de sociala bestämningsfaktorerna för hälsa.
Boken vänder sig till studerande inom samhällsvetenskapliga ämnen, vård och medicin samt andra som vill fördjupa sig i ojämlikhet i hälsa. Den lämpar sig också för verksamma inom folkhälsoområdet och för politiker.

Om författarna
Redaktörer för boken är docent Mikael Rostila och docent Susanna Toivanen, båda sociologer och verksamma som forskare vid CHESS, Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa vid Stockholms universitet och Karolinska Institutet.
Den orättvisa hälsan är skriven av ett stort antal forskare och experter inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd
 2. +
 3. Statussyndromet : hur vår sociala position påverkar hälsan och livslängden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statussyndromet : hur vår sociala position påve... av Michael Marmot (inbunden).

Köp båda 2 för 719 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. orättvisa hälsan
  Å, 15 december 2015

  Lätt förståelig bok där man tar upp intressanta samhällsdilemman.
  Kanske aningen långdragen emellanåt men jag rekommenderar ändå boken om man intresserar sig för genus, samhällsklasser och hälsa.

 2. En mycket intressant och tänkvärd bok om den globala...
  Syster M, 21 november 2013

  En mycket intressant och tänkvärd bok om den globala folkhälsan. Är till stor hjälp i DSK utb i kursen folkhälsa då den tar upp folkhälsomålen.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska...