Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Det viktigaste är att få leka
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2011-09-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 12 mm
Vikt
360 g
SAB
372.21,Em.01
ISBN
9789147099818
Det viktigaste är att få leka (häftad)

Det viktigaste är att få leka

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-09-22
336
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok handlar om den viktiga leken och presenterar många olika perspektiv på vad lek egentligen är och vad den betyder för barn i olika åldrar. Med många levande exempel beskriver författaren Margareta Öhman vad som händer med barnen i leken, hur de samspelar med varandra och vuxna och hur de i leken kommunicerar med omgivningen på ett sätt som man som vuxen kanske inte ser vid en första anblick.

Läs mer
Leken är viktigt för att barnen ska få en god självkänsla och en känsla av kompetens. Därför är det av avgörande betydelse att barn får tid och utrymme att leka. Författaren beskriver hur förskollärare och lärare omkring barnen kan forma en stimulerande lekmiljö och ta ansvar för att ett positivt lekklimat bildas. Hon lyfter även fram lekar som oroar och hur man som lärare kan förhålla sig till dem.
I boken beskrivs olika teorier om lek, från de klassiska till de postmoderna. Här finns också beskrivningar av lekens olika funktioner exempelvis förvandling, förhandling, narrativ och improvisation, och av lekens betydelse för empati, självförståelse och lärande.
Boken vänder sig till blivande förskollärare, lärare i förskoleklass, fritidspedagoger och till dem som deltar i förskole- och lärarlyftet. Den vänder sig även till yrkesverksamma pedagoger.

Om författarna
Margareta Öhman är legitimerad psykolog, barnkulturvetare och familjeterapeut. Hon är också en uppskattad och efterfrågad föreläsare och har tidigare skrivit flera böcker inom området förskola och skola.
Se Margareta Öhman i UR Samtiden - Se barnet i förskolan "Hissad och dissad" 18/4 2012, Stockholmsmässan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det viktigaste är att få leka
  2. +
  3. Kärnämnen i förskolan : nycklar till livslångt lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärnämnen i förskolan : nycklar till livslångt ... av Barbro Bruce, Bim Riddersporre (inbunden).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det viktigaste är att få leka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jag tycker att den var väldigt flummig, vilket alla...
    Liza, 24 september 2013

    Jag tycker att den var väldigt flummig, vilket alla mina kurskamrater och lärare också har sagt. Så ifall ni får välja någon annan bok rekommenderar jag detta!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det viktigaste är att få leka