Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Undertexten
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2011-05-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
241 x 170 x 14 mm
Vikt
460 g
SAB
Docb
ISBN
9789147099870

Undertexten : psykoanalytisk terapi i praktiken

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-05-04
444
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Undertexten - psykoanalytisk terapi i praktiken handlar om psykoanalytisk behandling och beskriver med hjälp av konkreta exempel hur en sådan behandling har stöd i klinisk praktik. Psykoanalysen är en behandlingsmetod som både omfattar en teori om utveckling och organisering av personligheten och en teori om psykopatologi.

Författarna poängterar att terapeutens verksamhet alltid styrs av en bakomliggande systematisk teori. Samspelet mellan klinisk observation och teori är bokens röda tråd.

Den terapeutiska dialogen rymmer två nivåer som terapeuten lyssnar till samtidigt. "Texten" som är det uppenbara innehållet i patientens tal. "Undertexten" som terapeuten bara indirekt har tillgång till och som rymmer känslor, önskningar, fantasier och självuppfattningar som är alltför känsliga att presenteras i "texten". Därav huvudtiteln Undertexten.

Boken riktar sig framför allt till psykolog- och psykoterapeutstudenter men även till verksamma psykologer och psykoterapeuter.

Om författarna
Siri Erika Gullestad är psykoanalytiker och professor i klinisk psykologi vid Psykologisk Institut vid Universitetet i Oslo, där hon är ansvarig för Klinikk for dynamisk psykoterapi.

Bjørn Killingmo är psykoanalytiker och professor emeritus i klinisk psykologi vid Psykologisk Institut vid Universitetet i Oslo. Översättare är Gun Zetterström. Den svenska utgåvan är fackgranskad av Gunnel Jacobsson, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, fi l.dr, psykologiska institutionen, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Undertexten : psykoanalytisk terapi i praktiken
 2. +
 3. Anknytning i psykoterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i psykoterapi av Camilla Von Below (inbunden).

Köp båda 2 för 831 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Undertexten : psykoanalytisk terapi i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok som fyller ett tomrum
  MBK, 8 maj 2017

  Boken fyller ett tomrum i gängse psykoterapeutisk litteratur genom att den i hög grad tar upp relationen mellan terapeut och klient och åskådliggör processer (överföring etc), lyssnande och dynamik (affekter, känslomässig reglering mm). På detta vis tydliggör boken syftet och nyttan med ett psykoanalytiskt angreppssätt, som annars kan te sig lite "mystiskt".
  Boken gör även upp med Freud på ett föredömligt sätt men återerövrar även idag ofta bortglömda insikter och erfarenheter, varför bok... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Psychoanalytic Studies of Change

  Siri Erika Gullestad, Erik Stanicke, Marianne Leuzinger-Bohleber

  Psychoanalytic Studies of Change presents recent studies of the process and outcome of psychoanalytic therapy with an integrative perspective.A recurrent challenge in the discussion of therapeutic outcome is the gap between empirical, quantitative...