Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Slavar, kungar och byråkrater - så tänker historiker
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2012-06-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
K:d,901
ISBN
9789147099894
Slavar, kungar och byråkrater - så tänker historiker (häftad)

Slavar, kungar och byråkrater - så tänker historiker

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-06-18
381
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Slavar, kungar och byråkrater - så tänker historiker visar Torsten Thurén hur olika författare resonerar, argumenterar och polemiserar kring historiska ämnen. I boken diskuteras sakfrågor, språkfrågor och värdefrågor som belyser hur olika författare skildrar historiska personer, händelser och skeenden.

Läs mer
Boken behandlar ämnen som sträcker sig från den äldre medeltiden till 1980-talet och som berör främst Sverige och övriga Europa, men även bland annat Kina. Bland de diskuterade böckerna finns vetenskapliga verk, läroböcker och populärvetenskapliga framställningar. Det är exempelvis Dick Harrisons Krigarnas och helgonens tid, Henrik Berggrens Underbara dagar framför oss. En biografi över Olof Palme och Götz Alys Hitlers folkstat.

Historia ger tillfälle till möten med intressanta personer och spännande historiska skeenden. Men historia innebär framför allt att tänka på och reflektera över historiska frågor. Det handlar alltså mer om att ställa frågor och försöka besvara dem och mindre om att redovisa fakta. Historia handlar mer om sannolikhet än om sanning.

Slavar, kungar och byråkrater - så tänker historiker riktar sig i första hand till studenter i historia på grundnivå. Boken är också givande läsning för den som är allmänt intresserad av historia.

Om författarna
Torsten Thurén är fil.lic. i historia och docent i journalistik. Han har tidigare gett ut bland annat Källkritik, Ideologi och Politik och Vetenskapsteori för nybörjare på Liber.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slavar, kungar och byråkrater - så tänker historiker
  2. +
  3. Anakronismen : mot den historiska manin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anakronismen : mot den historiska manin av Sara Edenheim (häftad).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Slavar, kungar och byråkrater - så tänker...