Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2011-09-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 165 x 10 mm
Vikt
495 g
SAB
305.231,Oabkba
ISBN
9789147099924
Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik (häftad)

Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik

(3 röster)
Häftad Svenska, 2011-09-22
365
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik diskuterar författarna vad det innebär för vuxna att ha ett barnperspektiv och hur det kan skilja sig från barns perspektiv. Författarna vill uppmuntra reflektion och diskussion kring yngre barns lärande. De ger djupgående beskrivningar av de nya teorier som växt fram gällande barnperspektiv och sätter dessa i en praktisk kontext. I boken tar författarna upp frågor kring vad det innebär att vara barn, hur vuxna förhåller sig till detta och hur man kan bygga utvecklande professionella vuxen-barn-relationer.

Läs mer
Författarna introducerar också begreppet utvecklingspedagogik. Med detta begrepp menar de att det är viktigt att som pedagog först lyssna på och ta in barnet och sedan aktivt vidareutveckla tankar och idéer utifrån barnets perspektiv.
Boken vänder sig till mer avancerade kurser inom förskollärarutbildningen, doktorandkurser och yrkesverksamma lärare vid universitet och på högskola.

Om författarna
Ingrid Pramling Samuelsson är professor i förskolepedagogik vid Göteborgs universitet, Dion Sommer är professor i utvecklingspsykologi vid Århus universitet och Karsten Hundeide är professor emeritus i utvecklingsstudier vid Oslo universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnperspektiv och barnens perspektiv i teori och praktik
  2. +
  3. Barndomspsykologi - Utveckling i en förändrad värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barndomspsykologi - Utveckling i en förändrad v... av Per Larson, Dion Sommer (häftad).

Köp båda 2 för 711 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Barnperspektiv och barnens perspektiv i t...