Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lärarens retorik
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2012-05-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
354 g
SAB
808,F.063
ISBN
9789147099993
Lärarens retorik : om tal och samtal i läraryrket (häftad)

Lärarens retorik : om tal och samtal i läraryrket

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-05-22
334
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Lärarens retorik - om tal och samtal i läraryrket behandlar retorikens teori och erbjuder konkreta retoriska verktyg som kan användas i klassrummet för att utveckla såväl din egen som dina elevers förmåga att kommunicera. Boken tar också upp hur du kan ha nytta av retoriken vid konferenser och vid möten med föräldrar.

Läs mer
Boken presenterar retorikens arbetsprocess för att finna fakta och argument, för att skapa en god disposition och för att ge framställningen en tilltalande språklig utformning. Retorikens teorier får stöd i aktuell forskning. I avsnittet om minnet knyts de klassiska minnesteorierna till hjärnforskningens senaste rön och i delen om framförandet kopplas antikens teorier till modern forskning.
Retoriken hjälper dig i ditt kanske viktigaste uppdrag som lärare: att utveckla elevernas förmåga att använda språket och argumenten för att aktivt ta ställning i det demokratiska samhället. Lärarens retorik - om tal och samtal i läraryrket riktar sig till blivande och yrkesverksamma lärare i grundskolan och på gymnasiet.

Om författarna
Hans Gunnarson har arbetat med retorik i många år i grundskolan, på gymnasiet och på högskolan. Han är nu verksam på Högskolan i Halmstad. Han har tidigare skrivit boken Vältalaren - en handbok i retorik, utgiven på Liber.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lärarens retorik : om tal och samtal i läraryrket
 2. +
 3. Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap och strukturerad undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap... av Matts Dahlkwist (häftad).

Köp båda 2 för 703 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lärarens retorik : om tal och samtal i läraryrket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra
  Amanda Weise, 29 september 2020

  Superbra och effektiv bok, kommer använda den i hela mitt läraryrke. Den ger bra och konkreta förslag och visar på bra exempel som man kan göra som lärare.
  Den är verkligen ett MÅSTE för alla lärarstudenter och lärare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans Gunnarson

 • Quintilianus retorik : att skapa den fulländade talaren och den goda männ

  Hans Gunnarson

  Att skapa den fulländade talaren och den goda människan Quintilianus är tillsammans med Cicero och Aristoteles de viktigaste personerna i retorikens historia. Quintilianus levde och verkade i Rom under det första århundradet efter Kristus. Ursprun...

 • Talskrivarna : om retoriken i politiken

  Hans Gunnarson, Staffan Thulin

  Om retoriken i politiken Talskrivarna är något av ett förstlingsverk i Sverige. För på svenska finns tidigare i stort sett ingenting sammanhållet skrivet om inhemska talskrivare till framträdande politiker. I USA är det annorlunda och har varit så...