Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Boken om pedagogerna
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2011-08-12
Upplaga
6
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
560 g
SAB
Ea
ISBN
9789147100002
Boken om pedagogerna (häftad)

Boken om pedagogerna

(11 röster)
Häftad, Svenska, 2011-08-12
327
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
I boken om pedagogerna presenteras klassiska pedagoger och aktuella pedagogiska inriktningar. De eviga pedagogiska frågorna som rör undervisningens innehåll, form och mål lyfts fram och det utbildningspolitiska systemskifte som den svenska skolan genomgår diskuteras. Resultatet blir en aktuell och mångfacetterad beskrivning av vårt pedagogiska arv och dagens skolverklighet. Denna sjätte upplaga är grundligt reviderad och innehåller flera nya kapitel: ett kapitel om ämnet pedagogik, ett om Ellen Key, ett om Jean Piaget och ett om den kosmopolitiska utmaning skolan står inför.

Läs mer
Det är framför allt det senaste decenniet och 1990- och 1950-talen som präglat den skola vi har i dag. Dessa tre reformperioder ges särskilt utrymme i denna bok.
De tidlösa frågeställningarna om kunskap och bildning fångas i presentationerna av de pedagogiska klassikerna: Sokrates, Dewey, Vygotskij, Steiner, Montessori, Freinet, Malaguzzi, Key och Piaget.
Bokens avslutande del handlar om läraryrkets utmaningar, det vill säga om dagens och morgondagens pedagoger. Viktiga frågor som ställs här är hur nya förutsättningar påverkar läraryrket och skolan.

Om författarna
Huvudredaktör för Boken om pedagogerna är Anna Forssell, lärare och forskare vid Stockholms universitet. Författarna i boken är de mest namnkunniga inom sina respektive områden i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om pedagogerna
  2. +
  3. Att bli förskollärare : mångfacetterad komplexitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bli förskollärare : mångfacetterad komplexitet av Ingrid Engdahl (häftad).

Köp båda 2 för 677

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Boken om pedagogerna