Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
När siffrorna skapar kaos
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2011-10-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
320 g
SAB
371.90447,Eu
ISBN
9789147100026
När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv (häftad)

När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-10-27
274
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför bråkar tal för vissa människor? Varför är det så svårt att minnas enkla tal som 9+7=16 och 16-7=9? Varför är det så svårt att lära sig multiplikationstabellen? Vad beror dessa svårigheter på och vad kan man göra åt dem, undrar elever, föräldrar, lärare och forskare.
Boken När siffrorna skapar kaos ger en gedigen bild av det aktuella forskningsläget och försöker också djupare belysa vissa problemställningar ur ett specialpedagogiskt perspektiv. Författaren presenterar grundläggande förutsättningar för lärande, kännetecken för matematiksvårigheter och olika förklaringsmodeller, som emotionella, sociologiska, didaktiska och neuropsykologiska. Boken redogör också för matematiksvårigheter i samband med andra svårigheter, till exempel neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och läs- och skrivsvårigheter. Bokens avslutande del innehåller en kartläggning och utredning av matematiksvårigheter och beskriver hjälpinsatser för att komma tillrätta med dem.

Läs mer
När siffrorna skapar kaos riktar sig framför allt till lärarstudenter som ska undervisa i matematik, både på grundskolan och i gymnasiet. Den vänder sig även till studenter som läser specialpedagogik och för professionella som arbetar med pedagogisk-psykologiska problem i skolan, för dem som undervisar i matematiksvårigheter och andra intresserade av ämnet.

Om författarna
Olav Lunde är specialist på pedagogisk-psykologisk rådgivning och har tidigare arbetat bland annat som skolpsykolog. Han har skrivit ett flertal artiklar och publicerat flera böcker om matematiksvårigheter. Lunde är en ofta anlitad föreläsare om matematiksvårigheter. Ett förord till den svenska utgåvan har skrivits av Ann-Louise Ljungblad, projektledare för Matematiksvårigheter i en inkluderande miljö på Specialpedagogiska skolmyndigheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv
  2. +
  3. Matematikundervisning : vetenskapliga perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematikundervisning : vetenskapliga perspektiv av Laila Backlund, Gerd Brandell, Eva Jablonka, Monica Johansson, Kristina Juter (häftad).

Köp båda 2 för 556 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När siffrorna skapar kaos: matematiksvårigheter ur ett specialpedagogiskt perspektiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättillgängligt om matematiksvårigheter
    Lena A, 11 februari 2012

    När siffrorna skapar kaos är en användbar litteraturöversikt för yrkesverksamma lärare från förskola till gymnasium samt lärarstudenter. Den både etablerar det nya forskningsområdet matematiksvårigheter, uppdaterar forskningsfältet och bidrar till en förståelse av ett mycket komplext område där många missförstånd råder. Boken är oerhört innehållsrik men ändå lättläst. Den ger en mängd referenser för den som ytterligare vill fördjupa sig. Den fyller ett tomrum och utgör ett nytt referensverk ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Olav Lunde

Bloggat om När siffrorna skapar kaos: matematiksvåri...