Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Friluftslivets pedagogik
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2011-08-18
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 13 mm
Vikt
580 g
SAB
Eaby
ISBN
9789147100033
Friluftslivets pedagogik : en miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet (häftad)

Friluftslivets pedagogik : en miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet

(5 röster)
Häftad, Svenska, 2011-08-18
355
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 för leverans innan julafton - läs mer
"Det här är ett grundläggande läromedel i naturnära friluftsliv för exempelvis förskollärare, lärare, fritidsledare och naturguider men så mycket mera! Man kan hoppa in nästan var som helst i boken och bli både inspirerad och reflekterande inför någon aspekt på friluftsliv. Författarteamet lyckas verkligen få med alla delar av begreppet friluftsliv...En mängd konkreta aktivitetsförslag ges; det kan vara friluftsmatlagningstips, lekar med pedagogiska tankar och reflektioner, slöjdtips eller tips på hur man håller toarullen torr! En oerhört innehållsrik bok, men ändå lättläst och inspirerande. En självklar bok för alla ledare inom friluftsliv men också nyttig för alla som på egen hand vistas i naturen i något sammanhang. " Ur Bibliotekstjänsts recension av den fjärde upplagan. (BTJ-häfte 2011:23)

Läs mer
Friluftslivets pedagogik inkluderar inte bara naturkunskap, friluftsteknik och utomhuspedagogik utan också ekologi, humanekologi, geografi, miljö- och samhällsfrågor, historia, hälsa, biologi, slöjd och massor med praktiska aktiviteter - såväl för det tätortsnära som det fjärran friluftslandskapet. I denna reviderade och kompletterade fjärde upplaga av boken finns flera nya aktiviteter och texterna är anpassade till den moderna tidens friluftsliv.
Friluftsliv är lägereldens gemenskap, paddling längs vindlande åar och vandring mot blånande fjärran berg. Men det är också att kreta på en pinne, inte glömma regnstället och hitta hem.
Kunskap blir detta när man med fantasi, fakta och glimten i ögat nyttjar alla våra friluftsmiljöer: skogar, vatten, kuster, fjäll och den tätortsnära naturen.
Känsla är att bada i kristallklart vatten långt ute i skärgården och se molnen glida över himlen. Men också att få visa upp andra sidor av sig själv, att fascineras av sin egen kropp, myrans stretande och trädens rimfrost.
Livskvalitet är att uppleva friluftsliv - just när man gör det!

Om författarna
Redaktörerna Britta Brügge, Matz Glantz och Klas Sandell representerar en lång erfarenhet inom undervisning (från förskola till högskola), ledarutbildning och forskning om friluftsliv, natursyn, utvecklingsfrågor och miljöengagemang. Tillsammans med medförfattarna: Patrik Grahn, Per Hedberg, Karl Erik Karlsson, Anders Nilsson, Kurt Olsson, Mikael Quennerstedt, Ronnie Ståhle, Stephan Svenning, Anders Szczepanski, Marie Öhman och Johan Öhman och i samarbete med Roger Isberg, Anders Johansson, Rolf Olsson, Eva Sandberg, Peter Schantz, Birgitta Wilhelmsson, Ammi Wohlin och Petter Åkerblom presenterar de här en unik och samlad kunskap inom detta kompetensfält.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Friluftslivets pedagogik : en miljö- och utomhuspedagogik för kunskap, känsla och livskvalitet
  2. +
  3. Rör dig - lär dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rör dig - lär dig av Ingegerd Ericsson (häftad).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Friluftslivets pedagogik : en miljö- och ...