Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
H2000 Branschkunskap inom handel
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2011-08-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 210 x 10 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789147100071
H2000 Branschkunskap inom handel och administration - lär känna din bransch (häftad)

H2000 Branschkunskap inom handel och administration - lär känna din bransch

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2011-08-24
548
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Branschkunskap inom handel ger inspiration inför det framtida yrkeslivet!
Läromedlet beskriver olika yrkesutgångar och branscher på ett engagerande sätt. Den tar också upp olika baskunskaper som eleverna har nytta av under utbildningen och i arbetslivet. Texterna är pedagogiskt upplagda och innehåller intervjuer och verklighetsnära exempel. Läs mer om vad som är nytt i nya upplagan under "Läs mer".

Läs mer
Läromedlet innehåller följande kapitel:
1. Min karriär inom handel och service
2. Att göra affärer inom handel
3. Handelns historik och utveckling
4. Bekanta dig med handels- och tjänsteföretagen
5. Branschen möter kunderna
6. Säkerhet
7. Vilka lagar gäller på jobbet?
8. Konsumentkunskap - bra för kunden
9. Miljö- och etikfrågor
H2000 Branschkunskap, upplaga 2, beskriver hur handeln fungerar och är organiserad. Handeln har gått från "butikstänkande" till omnikanaltänkande och därför har H2000 Branschkunskap i upplaga 2 genomgått en omfattande omarbetning. Upplaga 2 innehåller nya branschporträtt, nya illustrationer, exempelföretag och omarbetade uppgifter. De flesta kapitel har omarbetats och uppdaterats. Större omarbetningar har gjorts i kapitel 1 där Handelsrådets nya kompetensmodell för butiksäljare tagits in. I kapitel 3 har den historiska beskrivningen kompletterats. Där beskrivs Svensk Handels syn på digitaliseringen i branschen. Kapitel 4 om branschens olika aktörer och är uppdaterat med olika kanalval där begreppet omnikanalförsäljning introduceras. Kapitlet tar även upp grossisternas nya roller vid flerkanalsförsäljning. Kapitel 5 om hur branschen möter kunderna är helt omarbetat utifrån den nya synen på handeln. I kapitel 6 har avsnittet om säkerhet fördjupats och den övriga texten uppdaterats och fördjupats. I kapitel 7 har Diskrimineringslagen lagts till. Kapitel 8 har omarbetats och handlar nu i huvudsak om konsumenträtt, konsumentekonomi och försäkringar. Slutligen har kapitel 9 omarbetats och har nu en inriktning mot miljö- och etikfrågor inom handeln.
H2000 Branschkunskap kan användas både i traditionell utbildning och i lärlingsutbildning. Den lämpar sig väl för ett problem- och projektorienterat arbetssätt.
Läromedlet innehåller en mängd aktiverande uppgifter och i materialet ingår ett integrerat projekt som följer bokens blockindelning med en projektuppgift per block.
Till materialet finns en lärarhandledning med pedagogiska tips, lösningar, Powerpoint-presentationer, provuppgifter och facit.
Dessutom finns det en webbapp där eleverna kan träna på relevanta begrepp samt repetera kapitelinnehållet.

Om författarna
Författare är Jan-Olof Andersson, Gunilla Eek, Marianne Feldt och Anders Pihlsgård.
Gunilla är handelslärare och har lång erfarenhet som näringsidkare i handelsbranschen. Anders och Jan-Olof är konsulter och lärare i ekonomiska ämnen, samt medförfattare i bland annat det populära läromedlet M2000 - Marknadsföring i en ny tid. Marianne handleder internationella projekt inom yrkesutbildning och har tidigare varit lärare på handelsprogrammet och inköpschef.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. H2000 Branschkunskap inom handel och administration - lär känna din bransch
 2. +
 3. H2000 Branschkunskap inom handel och administration, lärarhandledning med CD

De som köpt den här boken har ofta också köpt H2000 Branschkunskap inom handel och administra... av Jan-Olof Andersson, Gunilla Eek, Marianne Feldt, Anders Pihlsgård (spiral).

Köp båda 2 för 2963 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av H2000 Branschkunskap inom handel och administration - lär känna din bransch. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik bok och lättläst.
  Chris Teodoridi, 5 november 2014

  Lärorik bok. Men vissa meningar är skrivna två gånger och inte rätt formulerade heller. Priset kunde vara lägre. Annars rekommenderar jag denna spännande fakta boken.

 2. Lätt att läsa och förstå, mycket bra i skolan, lätt...

  Lätt att läsa och förstå, mycket bra i skolan, lätt att hitta svaren när man pluggar. Rekommenderar den stort om man skall läsa handel och service på komvux nivå.

 3. Jag tyckte att boken var djupgående och...
  maria andersson, 30 maj 2013

  Jag tyckte att boken var djupgående och informationsrik. Den uppfyllde nog nästan alla mina förväntningar på hur en studie bok bör vara. Jag var mycket nöjd med den.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om H2000 Branschkunskap inom handel och admi...