Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Matematisk analys - En variabel
Antal sidor
600
Utgivningsdatum
2011-08-03
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 36 mm
Vikt
1100 g
ISBN
9789147100231
Matematisk analys En variabel (inbunden)

Matematisk analys En variabel

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-08-03
621
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken är avsedd att användas i en första kurs i matematisk analys. Den är upplagd för att kunna användas direkt, utan någon föregående förberedande kurs. I denna andra utökade och reviderade upplaga spänner innehållet över områden som allmän räknefärdighet, elementära funktioner, gränsvärden, derivator, integraler, Taylorutvecklingar, differentialekvationer och serier. Det ges även en introduktion i numerisk kalkyl. Teorin illustreras med många exempel, bland annat med tillämpningar från gymnasiets fysik.

Läs mer
Boken innehåller en stor mängd övningar. Insprängt i texten finns även testövningar med tips eller lösningar. För att boken ska passa program med olika teoretiskt fokus, har delar av teorin samlats i ett avslutande appendix.

Om författarna
Göran Forsling och Mats Neymark är universitetslektorer i tillämpad matematik vid Linköpings universitet. Båda har mångårig erfarenhet av undervisning i matematik på framför allt tekniska och naturvetenskapliga program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matematisk analys En variabel
 2. +
 3. Hur blir man matematisk? : att skapa nya relationer till matematik och genus i arbetet med yngre barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur blir man matematisk? : att skapa nya relati... av Anna Palmer (häftad).

Köp båda 2 för 899 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Matematisk analys En variabel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra lärobok!
  Zäta, 29 september 2016

  Har använt denna lärobok i analyskurser på universitetsnivå tillsammans med en del andra. Till skillnad från många andra lyckas boken förmedla kunskapen på ett bra sätt där kapitel innfattar mer avancerad matematik mot slutet. Boken innefattar dessutom mycket bra exempel som löser många problem man ställs inför på universitetsnivå samt ökar förståelsen ytterligare.

 2. skräp
  andgry, 25 juli 2015

  Denna lärobok används tydligen på svenska universitetet, och är anpassat efter universitetsstudier.
  Man får intrycket att författarna har satt sig för att förenkla teorin, så att den enklare skall förstås av en genomsnittlig inledande analys student. Resultatet har dock blivit kontraproduktivt, att texten är alltför koncis, men samtidigt ytlig. "Bevisen" är ofta skissartade. Det är pinsamt att se hur författarna försöker konstruera bevis, på ett sätt som är fullständigt urvattnat, förmodl... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Matematisk analys : flera variabler

  Mats Neymark

  Denna bok är avsedd att användas i en första kurs i matematisk analys i flera reella variabler. Den förutsätter då kunskaper i matematisk analys i en reell variabel samt elementär linjär algebra. Boken innehåller en stor mängd övningar i slutet av...

Bloggat om Matematisk analys En variabel