Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Turism - Besöksnäring
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2011-08-24
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
225 x 225 x 13 mm
Vikt
660 g
ISBN
9789147100316
Turism - Besöksnäring Faktabok (häftad)

Turism - Besöksnäring Faktabok

(2 röster)
Häftad Svenska, 2011-08-24
693
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Läromedlet Turism Besöksnäring är framtagen för kursen Besöksnäringen. Genom den strukturerade och välskrivna texten får läsaren en grundläggande orientering i ämnesområdet turism med fokusering på just besöksnäringen.

Läs mer
Vad innebär det att arbeta med turism?
Turism är en växande näring som skapar arbetstillfällen inom rese-, hotell-, konferens- samt restaurangbranschen. För dessa jobb krävs kunskaper om turismens historia, geografi, ekonomiska betydelse samt dess påverkan på miljö och kultur. Man måste också känna till hur branschen är organiserad, hur man ger och söker information samt betydelsen av god service.

I Turism Besöksnäring tillgodoses dessa behov. Boken beskriver turistnäringens olika verksamhetsområden, intressanta och betydelsefulla resmål både nationellt och internationellt samt turismens betydelse för ekonomi och sysselsättning. Eftersom arbete inom turism ställer stora krav på service och servicebeteende i olika sammanhang lyfts även detta fram. Bokens inriktning är i huvudsak mot besöksnäringen, d.v.s. logi, restaurang och aktiviteter.

Boken bygger på den tidigare använda och omtyckta boken Turism Bas. Under revideringen har vi haft den nya ämnesplanen i Besöksnäringen i fokus samt turismens utveckling och trender, allt för att kunna skapa en modern och ämnesplansanpassad lärobok.
Utöver faktaboken finns en arbetsbok. Läromedelspaketet är anpassat till kursen Turism Besöksnäringen (100 p), men kan med fördel också användas som en introduktion i andra turismutbildningar.

Om författarna
Huvudförfattare Monica Tengling är lärare inom turism och marknadsföring och sedan tidigare känd läromedelsförfattare. Margaretha Lindmark och Elisabeth Tjörnhammar är båda lärare i turism och har tidigare skrivit kursplaner inom turism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Turism - Besöksnäring Faktabok
  2. +
  3. Turism - Besöksnäring Arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Turism - Besöksnäring Arbetsbok av Monica Tengling, Margaretha Lindmark, Elisabeth Tjörnhammar (häftad).

Köp båda 2 för 978 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Turism - Besöksnäring Arbetsbok

    Monica Tengling, Margaretha Lindmark, Elisabeth Tjörnhammar

    Läromedlet Turism Besöksnäring är framtagen för kursen Besöksnäringen. Genom den strukturerade och välskrivna texten får läsaren en grundläggande orientering i ämnesområdet turism med fokusering på just besöksnäringen. Läs mer Vad innebär det att ...