Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mentaliseringsbaserad terapi
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2011-09-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Gun Zetterström
Dimensioner
245 x 165 x 5 mm
Vikt
189 g
SAB
616.8914,Do,Vlb
ISBN
9789147100354
Mentaliseringsbaserad terapi : manual och bedömningsskala (häftad)

Mentaliseringsbaserad terapi : manual och bedömningsskala

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-09-22
350
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Mentaliseringsbaserad terapi (MBT) är en vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som rönt stor internationell uppmärksamhet. Till en början var MBT inriktad på borderline personlighetsstörning, men idag prövas behandlingsmetoden också på till exempel ätstörningar, depression och missbruk.

Läs mer
Mentaliseringsbaserad terapi - manual och bedömningsskala behandlar individualterapi. Boken redogör för det flerdimensionella begreppet mentalisering. Författarna går också igenom principerna bakom MBT och de diskuterar vilka krav som bör ställas på psykoterapeutiska värderingsskalor. De beskriver även utvecklingen av MBT värderingsskala. En stor del av boken ägnar författarna åt en detaljerad genomgång av alla de sjutton stegen i värderingsskalan. I bokens appendix finns själva värderingsskalan och en skala för värdering av mentaliseringsförmågan.

Om författarna
Sigmund Karterud är professor i psykiatri vid Oslo universitet och överläkare vid avdelningen för personlighetsstörningar på Oslo Universitetssjukhus. Anthony Bateman har tillsammans med Peter Fonagy utvecklat MBT. Han är professor vid psykoanalysenheten vid University College London och verksam som konsulterande psykiater och psykoterapeut i London. Björn Philips, fil.dr., leg. psykolog, leg. psykoterapeut, har skrivit förord till den svenska utgåvan. Den svenska översättningen har fackgranskats av Kent Olofsson, leg. psykolog och leg. psykoterapeut samt medarbetare i MBT-teamet vid Beroendecentrum i Stockholm. Översättare är Gun Zetterström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mentaliseringsbaserad terapi : manual och bedömningsskala
  2. +
  3. Personlighetspsykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personlighetspsykiatri av Sigmund Karterud, Theresa Wihlberg, Øyvind Urnes (häftad).

Köp båda 2 för 1024 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna