Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mentaliseringsbaserad terapi
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2011-09-22
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Gun Zetterström
Dimensioner
245 x 165 x 5 mm
Vikt
189 g
SAB
616.8914,Do,Vlb
ISBN
9789147100354

Mentaliseringsbaserad terapi : manual och bedömningsskala

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-09-22
381
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mentaliseringsbaserad terapi (MBT) är en vetenskapligt dokumenterad behandlingsmetod som rönt stor internationell uppmärksamhet. Till en början var MBT inriktad på borderline personlighetsstörning, men idag prövas behandlingsmetoden också på till exempel ätstörningar, depression och missbruk.

Mentaliseringsbaserad terapi - manual och bedömningsskala behandlar individualterapi. Boken redogör för det flerdimensionella begreppet mentalisering. Författarna går också igenom principerna bakom MBT och de diskuterar vilka krav som bör ställas på psykoterapeutiska värderingsskalor. De beskriver även utvecklingen av MBT värderingsskala. En stor del av boken ägnar författarna åt en detaljerad genomgång av alla de sjutton stegen i värderingsskalan. I bokens appendix finns själva värderingsskalan och en skala för värdering av mentaliseringsförmågan.

Sagt om boken
"De två första kapitlen erbjuder en genomgång av vad mentalisering och mentaliseringsbaserad psykoterapi är, definitioner och hur detta utvecklats fram till idag. Den största delen av boken består av en detaljerad genomgång av de olika stegen (17 till antalet) i värderingsskalan. Boken syfte är att fungera dels som en introduktion i MBT, vilket den gör på ett pedagogiskt sätt, dels som kontrollinstrument för hur psykoterapin tillämpas i praktiken." Airi Kärkkäinen Karlsson, lektör, BTJ häfte 2011:23.

Om författarna
Sigmund Karterud är professor i psykiatri vid Oslo universitet och överläkare vid avdelningen för personlighetsstörningar på Oslo Universitetssjukhus. Anthony Bateman har tillsammans med Peter Fonagy utvecklat MBT. Han är professor vid psykoanalysenheten vid University College London och verksam som konsulterande psykiater och psykoterapeut i London. Björn Philips, fil.dr., leg. psykolog, leg. psykoterapeut, har skrivit förord till den svenska utgåvan. Den svenska översättningen har fackgranskats av Kent Olofsson, leg. psykolog och leg. psykoterapeut samt medarbetare i MBT-teamet vid Beroendecentrum i Stockholm. Översättare är Gun Zetterström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mentaliseringsbaserad terapi : manual och bedömningsskala
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna