Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att undervisa i religionskunskap
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2013-07-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Falkevall, Björn (red.)
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Eabc,200.71
ISBN
9789147100361
Att undervisa i religionskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion (häftad)

Att undervisa i religionskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-07-25
266
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att undervisa i religionskunskap - en ämnesdidaktisk introduktion ger grunden för att undervisa i religionskunskap både i grundskolan och på gymnasiet. Boken utgår från de didaktiska grundfrågorna Varför?, Vad? och Hur? för att belysa olika aspekter av ämnet religionskunskap och visa på religionslärarens komplexa uppgift.

Läs mer
Boken ger ett lärarperspektiv på undervisningen och fokuserar på religionslärarens överväganden för att kunna utforma en undervisning som är till elevernas bästa.
Björn Falkevall beskriver bakgrunden till ämnet religionskunskap och ämnets kontext. Reinhold Fahlbeck, Camilla Löf, Peter Åkerbäck och Annika Lindskog, namnkunniga författare från olika ämnesdiscipliner, diskuterar i varsitt kapitel för religionskunskapen centrala frågor som religionsfrihet, fostran, stoffurval (utifrån exemplet sekter) och betygssättning.
Att undervisa i religionskunskap riktar sig dels till studenter som läser till religionslärare för både grundskola och gymnasium, dels till verksamma religionslärare som vill utvecklas i sin yrkesroll.

Om författarna
Björn Falkevall är universitetslektor vid Stockholms universitet och lärarutbildare med lång erfarenhet av religionskunskapens didaktiska frågeställningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att undervisa i religionskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion
  2. +
  3. Undervisa i samhällskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa i samhällskunskap : en ämnesdidaktisk... av Ingegerd Ekendahl, Lars Nohagen, Johan Sandahl (häftad).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att undervisa i religionskunskap : en ämn...