Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kreativa metoder för grupputveckling och handledning
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2012-06-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 5 mm
Vikt
310 g
SAB
Oaa,Dokaa
ISBN
9789147100378

Kreativa metoder för grupputveckling och handledning

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-06-18
298 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kreativa metoder för grupputveckling och handledning är en praktisk handbok som ger dig, som vill utveckla arbetet med grupper, inspiration och kunskap.
Katrin Byréus beskriver hur du kan arbeta med gruppen som resurs och hitta kreativa vägar i ledarskapet, som gör det säkert och lustfyllt att nå de mål som gäller för varje unikt tillfälle. Hon skriver också om vikten av att lära känna medlemmarna i en grupp för att utveckla kommunikation och samarbete .

Läs mer
I boken presenteras metoderna forumspel, värderingsövningar, rainbow, levande stolar och andra övningar för utbildning, ledarutveckling i förändringsprocesser och handledning på arbetsplatser. Metoderna är också användbara för att belysa teman som makt och normer till exempel i diskriminerings- och bemötandefrågor. Boken innehåller också ett utförligt kapitel om ledarskap och förhållningssätt, om vikten av meningsskapande verksamhet och om teorier för gruppers utveckling. Synsättet är genomgående salutogent med fokus på framgångsfaktorer.
Kreativa metoder för grupputveckling och handledning vänder sig till alla som efterfrågar inkluderande, gestaltande, kreativa metoder till exempel lärare inom högskola och universitet, handledare, terapeuter, organisationskonsulter, coacher, chefer, dramapedagoger, personal inom idéburna organisationer, socialförvaltning, vård- och behandling med flera.
OBS! Denna bok går ej att beställa som utvärderingsexemplar.

Om författarna
Katrin Byréus är utbildad lärare, dramapedagog och diplomerad handledare och arbetar med utbildning, handledning och författande som egen företagare sen 1985.
Hon har skrivit flera pedagogiska material, bl.a. boken Du har huvudrollen i ditt liv - om forumspel som pedagogisk metod för frigörelse och förändring (Liber 2010) som är kurslitteratur inom ett antal högskoleutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kreativa metoder för grupputveckling och handledning
  2. +
  3. Coachande handledning : en metodbok för ledarutveckling och professionellt klientarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Coachande handledning : en metodbok för ledarut... av Ann Kellheim, Britt Weide (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kreativa metoder för grupputveckling och handledning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande om kreativt ledarskap
    Anita Grünbaum, 21 november 2012

    Fängslande om kreativt ledarskap

    Det har saknats lärobok om kreativa metoder för handledning med vuxna. Katrin Byréus nya bok fyller ett tomrum med konkreta förslag parade med nyanserade och väl integrerade ledaranvisningar. Kloka tankar om ledarskap och grupputveckling finns spridda i hela boken och har goda förutsättningar att skapa medvetenhet hos läsaren om dramapedagogiskt förhållningssätt och hur metoder kan anpassas till ovana och vana grupper. I Kreativa metoder finns intres... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katrin Byréus

Bloggat om Kreativa metoder för grupputveckling och ...