Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Forskningsprocessen
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2011-09-05
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
235 x 170 x 15 mm
Vikt
530 g
SAB
001.42,Bfa
ISBN
9789147100514
Forskningsprocessen : kvalitativa och kvantitativa perspektiv (häftad)

Forskningsprocessen : kvalitativa och kvantitativa perspektiv

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2011-09-05
302
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Boken handlar om forskningsmetoder i kvalitativt och kvantitativt perspektiv - av tradition olika ansatser men komplementära verktyg för den som vill förstå och författa vetenskapliga texter.

Läs mer
Denna tredje reviderade utgåva har utökats med ett helt nytt kapitel om forskning för evidensbaserad vård, och har en ny layout med nyckelord löpande i marginalen. Forskningsprocessens olika steg framställs systematiskt och illustreras med konkreta exempel från olika projekt. Arbetsmetoder och strategier beskrivs, liksom problemformulering och handledning, etiska aspekter, metoder för insamling, analys och bearbetning av data och utvärdering av resultat. Ett grundläggande statistikkapitel ingår, och i det sista kapitlet ges praktiska råd för själva skrivandet.
Boken vänder sig i första hand till studenter som ska genomföra projektarbeten och skriva forskningsrapporter. Som uppslagsbok med ett rikt register kan den ge svar på studenternas frågor oavsett var i processen de befinner sig.

Om författarna
Henny Olsson är fil. dr. och professor emerita i omvårdnadsforskning och Stefan Sörensen är fil. dr. och docent i medicinsk sociologi. Båda har bedrivit forskning och undervisat i såväl grundutbildning som forskarutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forskningsprocessen : kvalitativa och kvantitativa perspektiv
  2. +
  3. Att bygga innehåll med utställningar : utställningsproduktion som forskningsprocess

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bygga innehåll med utställningar : utställn... av Mattias Bäckström (häftad).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Forskningsprocessen : kvalitativa och kvantitativa perspektiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Passar BMA-programmet?
    Kitsune, 7 september 2017

    Jag skulle rekommendera för folk som läser BMA-programmet, då boken sen behövs för framtida studier. Men skulle hellre köpa den begagnad.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Forskningsprocessen : kvalitativa och kva...