Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2012-03-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Eabx
ISBN
9789147100521
Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen: (häftad)

Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen:

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-03-26

Slutsåld

Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen behandlar hur man praktiskt kan använda digitala verktyg och sociala medier i alla ämnen i grundskolan.

Läs mer
Boken innehåller en gedigen genomgång av digitala verktyg och sociala medier samt beskriver genom konkreta planeringsexempel hur de kan användas för att eleverna ska nå kunskapskraven. I boken ges också exempel på hur arbetslag kan arbeta för att tillsammans utveckla ny kunskap inom området.
Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen vänder sig till lärarstudenter som ska arbeta i grundskola, förskoleklass eller fritidshem och till yrkesverksamma pedagoger, som vill lära sig hur man kan gå vidare som pedagog i ett digitalt och uppkopplat samhälle.
Elza Dunkels har skrivit förord. Hon är lärarutbildare och forskare vid Umeå universitet. Hennes forskning handlar till stor del om de strategier barn och unga använder för att skydda sig mot faror på internet, men hon studerar också ungas lärandemodeller.

Om författarna
Christina Löfving är grundskollärare med lång erfarenhet av undervisning inom alla grundskolans stadier. För många är hon känd som itmamman via sin blogg, där hon också uppdaterar adresserna till de webbtjänster som hon nämner i boken, itmamman.se och via twitter.com/itmamman.
Christina Löfving vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris 2012
Ur juryns motivering: "Christina har under lång tid betytt mycket för lärare och skolledare för diskussion och utveckling av arbetssätten med it i undervisningen." Mer om priset: www.diu.se/guldapple
Sociala medier och IT i skolan, Christina Löfvings seminarium vid Bok och bibliotek 2012 (UR).
Christina Löfving om hur IKT förändrat förutsättningarna för lärandet (SETT 2012)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen:. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Användbar!
    Gertie Stålhammar, 12 september 2014

    Lättläst och trevlig. Gör en sugen på att sätta igång själv. Den har en vänlig ton som gör att man inte känner sig dålig för att man inte kan allt.

Visa alla 1 recensioner