Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
660
Utgivningsdatum
2016-05-30
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
246 x 176 x 32 mm
Vikt
1400 g
SAB
Vfd
ISBN
9789147100545
Anestesi (inbunden)

Anestesi

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-05-30
993
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den tredje upplagan av Anestesi är helt omarbetad. Strukturen har gjorts om från grunden och innehållet har breddats och fördjupats för att spegla 2000-talets genomgripande kliniska och vetenskapliga utveckling inom skandinavisk anestesiologi och intensivvård.
Ett sjuttiotal svenska och internationella experter medverkar som kapitelförfattare och ger tillsammans en uppdaterad, vetenskapligt och empiriskt väl underbyggd, bild av klinisk handläggning, såväl i samband med medicinska tillstånd utlösta av akut sjukdom, olycksfall eller svår smärta, som inför, under och efter olika typer av kirurgiska rutiningrepp inom öppen eller sluten vård.

Läs mer
Boken belyser fysikaliska, fysiologiska, farmakologiska, medicintekniska, psykologiska, etiska, omvårdnadsmässiga, organisatoriska och medikolegala aspekter på modern anestesiologisk handläggning i en krävande klinisk vardag. Konsekvent strukturerade textavsnitt i genomtänkt samspel med klargörande illustrationer, faktarutor och fallbeskrivningar speglar relevanta delar av specialiteten och ämnesområdet med patienten i centrum.
Anestesi vänder sig i första hand till studerande på läkarprogrammet samt till blivande specialistläkare och specialistsjuksköterskor i anestesiologi och intensivvård men kan även vara av värde för teknisk personal och sjukvårdspersonal inom akut-, operations- eller intensivvårdsverksamhet.

Om författarna
Sten GE Lindahl har varit överläkare i anestesiologi och intensivvård samt forskningsdirektör vid Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm och är professor emeritus i anestesiologi och intensivvård vid Karolinska Institutet samt ordförande i det Vetenskapliga rådet för Universitetssjukhuset i Oslo.
Ola Winsö är överläkare i anestesiologi och intensivvård vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå och professor i anestesiologi och intensivvård vid Umeå universitet.
Jonas Åkeson är överläkare i anestesiologi och intensivvård vid Skånes universitetssjukhus i Malmö, professor i anestesiologi och intensivvård samt ledamot av medicinska fakultetens pedagogiska akademi vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anestesi
 2. +
 3. Intensivvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intensivvård av Sten Rubertsson, Anders Larsson, Miklos Lipcsey, David Smekal (inbunden).

Köp båda 2 för 2025 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Anestesi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  EM, 30 november 2020

  Bra bok om anestesi på svenska. Nurse Anesthesia är mer heltäckande men kan vara väldigt matig ibland. Denna är mer kortfattad, dock inte riktat mot omvårdnad.

 2. En bra grundbok
  Julia, 15 januari 2019

  En bra heltäckande grundbok inom anestesi. Språket är lätt att följa med i. Om man vill läsa mer utifrån omvårdnad, rekommenderas ytterligare någon bok.

Visa alla 2 recensioner