Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
660
Utgivningsdatum
2016-05-30
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
246 x 176 x 32 mm
Vikt
1400 g
SAB
Vfd
ISBN
9789147100545

Anestesi

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-05-30
1083
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den tredje upplagan av Anestesi är helt omarbetad. Strukturen har gjorts om från grunden och innehållet har breddats och fördjupats för att spegla 2000-talets genomgripande kliniska och vetenskapliga utveckling inom skandinavisk anestesiologi och intensivvård. Ett sjuttiotal svenska och internationella experter medverkar som kapitelförfattare och ger tillsammans en uppdaterad, vetenskapligt och empiriskt väl underbyggd, bild av klinisk handläggning, såväl i samband med medicinska tillstånd utlösta av akut sjukdom, olycksfall eller svår smärta, som inför, under och efter olika typer av kirurgiska rutiningrepp inom öppen eller sluten vård.

Boken belyser fysikaliska, fysiologiska, farmakologiska, medicintekniska, psykologiska, etiska, omvårdnadsmässiga, organisatoriska och medikolegala aspekter på modern anestesiologisk handläggning i en krävande klinisk vardag. Konsekvent strukturerade textavsnitt i genomtänkt samspel med klargörande illustrationer, faktarutor och fallbeskrivningar speglar relevanta delar av specialiteten och ämnesområdet med patienten i centrum.

Anestesi vänder sig i första hand till studerande på läkarprogrammet samt till blivande specialistläkare och specialistsjuksköterskor i anestesiologi och intensivvård men kan även vara av värde för teknisk personal och sjukvårdspersonal inom akut-, operations- eller intensivvårdsverksamhet.

Om författarna

Sten GE Lindahl har varit överläkare i anestesiologi och intensivvård samt forskningsdirektör vid Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm och är professor emeritus i anestesiologi och intensivvård vid Karolinska Institutet samt ordförande i det Vetenskapliga rådet för Universitetssjukhuset i Oslo.
Ola Winsö är överläkare i anestesiologi och intensivvård vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå och professor i anestesiologi och intensivvård vid Umeå universitet.

Jonas Åkeson är överläkare i anestesiologi och intensivvård vid Skånes universitetssjukhus i Malmö, professor i anestesiologi och intensivvård samt ledamot av medicinska fakultetens pedagogiska akademi vid Lunds universitet.

Sagt om boken

Anestesi, en svensk klassiker, har utkommit i sin tredje upplaga, elva år efter föregående. Det rör sig om en oerhört omfattande bok, som nu har uppdaterats genom såväl tidigare som nya författare. Den är skriven på ett lättläst sätt och tar läsaren från den medicinska och farmakologiska historien till moderna narkosapparater, olika anestesiformer och vidare till hanteringen av specifika situationer och tillstånd. Foton, illustrationer, tabeller och faktarutor underlättar läsningen.

Boken är praktiskt-kliniskt orienterad med fallbeskrivningar, och diskuterar gärna i termer av tydliga läkemedelsdoser, publicerade studier, och lämnar bra referenser. Registret är ganska omfattande och lätt att använda. Det gör boken angelägen, aktuell och väldigt användbar - både som översiktlig lärobok och praktisk handbok. Den kan således varmt rekommenderas, dels allmänt till varje verksam läkare och sjuksköterska, dels till olika specialister nära eller inom anestesiologin."
BTJ-häftet nr 16, 2016 Lektör Per Björgell
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anestesi
 2. +
 3. Anestesiologisk omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anestesiologisk omvårdnad av Inger Liv Hovind (häftad).

Köp båda 2 för 1751 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Anestesi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  EM, 30 november 2020

  Bra bok om anestesi på svenska. Nurse Anesthesia är mer heltäckande men kan vara väldigt matig ibland. Denna är mer kortfattad, dock inte riktat mot omvårdnad.

 2. En bra grundbok
  Julia, 15 januari 2019

  En bra heltäckande grundbok inom anestesi. Språket är lätt att följa med i. Om man vill läsa mer utifrån omvårdnad, rekommenderas ytterligare någon bok.

Visa alla 2 recensioner