Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Kvantitativ biologi
Antal sidor
594
Utgivningsdatum
2012-01-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 30 mm
Vikt
1007 g
SAB
Ue
ISBN
9789147100583
Kvantitativ biologi (häftad)

Kvantitativ biologi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-01-19
598
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
KVANTITATIV BIOLOGI är en grundläggande lärobok i matematik och statistik som främst vänder sig till studerande på högskolenivå, med biologi som huvudämne.
Boken är byggd på författarnas erfarenheter under flera års kurssamarbete mellan biologi, matematik och statistik vid Uppsala universitet. Den grundläggande pedagogiska idén är att låta matematik och statistik växa fram parallellt tillsammans med biologin. Boken innehåller ett stort antal lösta räkneexempel och ännu fler övningsuppgifter, alla med svar.

Läs mer
Statistiska metoder är sedan länge etablerade i biologin och på senare tid har även matematiska modeller blivit viktiga. Boken introducerar de vanligaste statistiska metoderna och förklarar varför de behövs för såväl planering som utvärdering och presentation av biologiska försök. Matematiska verktyg för modellering utvecklas successivt från grundläggande matematik, med utgångspunkt i verkliga biologiska exempel.

Om författarna
Lars-Åke Lindahl är pensionerad universitetslektor i matematik med 40 års erfarenhet av undervisning vid Uppsala universitet.
Ulf Lindh är professor i oorganisk biokemi, arbetar vid institutionen för biologisk grundutbildning, Uppsala universitet, och har undervisat i matematik och statistik för biologer mer än 30 år. Hans forskning rör spårelements betydelse i biologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvantitativ biologi
  2. +
  3. Roadrunner : rockvandringar i 60-talets London

De som köpt den här boken har ofta också köpt Roadrunner : rockvandringar i 60-talets London av Lars-Åke Madelid (inbunden).

Köp båda 2 för 777 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kvantitativ biologi