Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Klassrummet som muntlig arena
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2012-08-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
279 g
SAB
Eml,F.063
ISBN
9789147100613
Klassrummet som muntlig arena : att tala fram sin trovärdighet (häftad)

Klassrummet som muntlig arena : att tala fram sin trovärdighet

Häftad Svenska, 2012-08-08
319
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Klassrummet som muntlig arena visar hur lärare utifrån ett retoriskt perspektiv kan skapa goda och meningsfulla lärandesituationer vid muntlig framställning. Boken handlar om den retoriska arbetsprocessen och fokus ligger på talprocessen: förberedelsen inför, framförandet och responsarbetet efter en muntlig framställning.

Läs mer
Cecilia Olsson Jers menar att det är en didaktisk utmaning att både teoretiskt och praktiskt problematisera talare, lyssnare och innehåll i en muntlig framställning. Med autentiska exempel diskuterar hon vad denna utmaning består av.
Författaren inleder med att teoretiskt presentera ethos, pathos och logos samt den retoriska arbetsprocessen och visar hur retoriska begrepp kan användas för att förstå hur arbetet med muntlig färdighet kan bedrivas i klassrummet. Därefter utgår hon från responsteorier för att illustrera hur retorikens centrala begrepp fungerar som verktyg och metaspråk för att lärare ska kunna ge konstruktiv respons på elevers muntliga framställningar. Till de mer praktiska kapitlen finns frågor formulerade till talsituationen, responsgivning och argumentationsteknik och de kan användas av läsaren både för reflektion och för diskussion.
Boken vänder sig i första hand till blivande och verksamma lärare i grundskolan och i gymnasieskolan som undervisar i svenska, svenska som andraspråk och retorik. Den kan med fördel även läsas av lärare i andra ämnen liksom av alla som är intresserade av muntlig kommunikation.

Om författarna
Cecilia Olsson Jers är fil.dr och universitetslektor i svenska med didaktisk inriktning på Malmö högskolas fakultet för Lärande och samhälle. Läs författarens blogg om Retorik på ceciliaolssonjers.se/
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klassrummet som muntlig arena : att tala fram sin trovärdighet
  2. +
  3. Uppdrag literacy : med klassrummet som arena

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag literacy : med klassrummet som arena av Ewa Jacquet, Maria Danielsson (häftad).

Köp båda 2 för 643 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klassrummet som muntlig arena : att tala ...