Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrivundervisning
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2012-08-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
260 g
SAB
Eabf
ISBN
9789147100910
Skrivundervisning : i samspel med litterära texter (häftad)

Skrivundervisning : i samspel med litterära texter

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-08-08
299
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det här är en bok om skrivundervisning; om elevernas skrivande för att lära och för att utvecklas som skribenter. Det är också en bok om litteraturläsning, arbetsprocesser och bedömning. Boken ger blivande och verksamma lärare i svenska redskap för att kunna utveckla skrivstrategier för lärande och att arbeta med de nya styrdokumenten. Här finns hela undervisningsmoment presenterade; läs- och skrivprocesser, gensvarsarbete, examinationer och bedömning.

Läs mer
Centrala frågor i boken är hur en skrivgemenskap i klassrummet byggs upp och hur svenskämnets mål och innehåll kan integreras med en undervisning som eleverna kan uppfatta som intellektuellt utmanande och kreativ.
De synpunkter och förhållningssätt som presenteras utgår från författarnas egen undervisning och erfarenheter av att "skapa praktik" utifrån teorier och praxisnära forskning om litteraturreception och skrivpedagogik. Genom hela boken förs didaktiska resonemang kopplade till elevens lärande och utveckling.
Skrivundervisning - i samspel med litterära texter vänder sig till lärarstudenter och verksamma lärare i ämnet svenska mot äldre åldrar, i första hand gymnasiet.

Om författarna
Anna Berge och Per Blomqvist är gymnasielärare i svenska och undervisar i svenskämnets didaktik vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skrivundervisning : i samspel med litterära texter
 2. +
 3. Läs- och skrivundervisning : teorier, trender och tradition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läs- och skrivundervisning : teorier, trender o... av Elisabeth Berg (häftad).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skrivundervisning : i samspel med litterära texter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig!
  Nora, 15 februari 2017

  Fantastiskt redskap för att hitta metoder man kan använda för att få till en mer inspirerande läs- och skrivundervisning! Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna