Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrivundervisning
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2012-08-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
260 g
SAB
Eabf
ISBN
9789147100910

Skrivundervisning : i samspel med litterära texter

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-08-08
360
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en bok om skrivundervisning; om elevernas skrivande för att lära och för att utvecklas som skribenter. Det är också en bok om litteraturläsning, arbetsprocesser och bedömning.

Boken ger blivande och verksamma lärare i svenska redskap för att kunna utveckla skrivstrategier för lärande och att arbeta med de nya styrdokumenten. Här finns hela undervisningsmoment presenterade; läs- och skrivprocesser, gensvarsarbete, examinationer och bedömning. Centrala frågor i boken är hur en skrivgemenskap i klassrummet byggs upp och hur svenskämnets mål och innehåll kan integreras med en undervisning som eleverna kan uppfatta som intellektuellt utmanande och kreativ.

De synpunkter och förhållningssätt som presenteras utgår från författarnas egen undervisning och erfarenheter av att "skapa praktik" utifrån teorier och praxisnära forskning om litteraturreception och skrivpedagogik. Genom hela boken förs didaktiska resonemang kopplade till elevens lärande och utveckling.

Skrivundervisning - i samspel med litterära texter vänder sig till lärarstudenter och verksamma lärare i ämnet svenska mot äldre åldrar, i första hand gymnasiet.

Om författarna
Anna Berge och Per Blomqvist är gymnasielärare i svenska och undervisar i svenskämnets didaktik vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skrivundervisning : i samspel med litterära texter
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skrivundervisning : i samspel med litterära texter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig!
  Nora, 15 februari 2017

  Fantastiskt redskap för att hitta metoder man kan använda för att få till en mer inspirerande läs- och skrivundervisning! Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Grundläggande CAD och produktutveckling : konstruera med Autodesk Inventor Professional 2013-2021

  Per Blomqvist, Daniel Forsman

  Grundläggande CAD och produktutveckling ger en introduktion till CAD-programmet Inventor med fokus på hur användaren ska tänka vid konstruktion med CAD. Bokens CAD-del består av övningar där läsaren bygger modeller med utgångspunkt i legobitar, vi...

 • Dagen efter orden

  Per Blomqvist, Patrik Blomqvist

  Vi är inget, utan på väg mot något. Den här boken handlar egentligen om att tillåta sig upptäcka tystnaden. På köpet blir du yngre. Följ bara siffrorna, de tar ett liv eller två att förstå. Uppenbarelsen kommer i rätt ögonblick, varken förr eller ...