Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Språk och identitet i undervisning
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2013-04-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Slotte-Lüttge, Anna (förf.)
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
256 g
SAB
Em-c,Eaby,371.3
ISBN
9789147100927
Språk och identitet i undervisning : inga konstigheter (häftad)

Språk och identitet i undervisning : inga konstigheter

Häftad Svenska, 2013-04-29
292
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Språk och identitet i undervisning - inga konstigheter handlar om hur man i undervisning kan skapa förutsättningar för en inkluderande och språkstödande skola.

Läs mer
Författarna beskriver och ger exempel på hur lärande kan ske i elevers vardag i och utanför skolan. De visar hur lärare kan planera och genomföra undervisning på ett sådant sätt att alla elevers möjligheter till lärande blir så goda som möjligt.
Elevaktiva klassrum, där olikhet och mångfald får plats, är det eftersträvansvärda. I praktiken blir det dock ofta annorlunda. Det är stökigt och svårt att ge alla elever utrymme. Osäkerhet om vad man får och inte får säga om barns etnicitet och språk gör att man inte vågar utnyttja det elever vet och kan. I onödan, menar författarna.
Boken är baserad på flera års forskning om elever i åldrarna sex till tio och en ger både teoretiska och praktiska verktyg för att förstå hur undervisningen kan stöda elevers lärande om språk och identitet.
Språk och identitet i undervisning - inga konstigheter riktar sig framför allt till lärarstudenter och verksamma lärare.

Om författarna
Författarna är erkända experter på pedagogisk interaktion, språkdidaktik och undervisning i och om mångkultur. De har ett mångårigt forskningssamarbete i Finland bakom sig. Fritjof Sahlström är just nu verksam vid Institutionen för beteendevetenskaper vid Helsingfors universitet. Liselott Forsman, Michaela Pörn, Fredrik Rusk och Anna Slotte-Lüttge arbetar vid Pedagogiska fakulteten vid Åbo Akademi i Vasa. Ida Hummelstedt-Djedou är klasslärare i Esbo, Finland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Språk och identitet i undervisning : inga konstigheter
 2. +
 3. Beteendeanalys steg för steg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeanalys steg för steg av Steven Linton, Sofia Bergbom, Ida Flink (inbunden).

Köp båda 2 för 691 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Cancerbrev

  Fritjof Sahlström, Leena Sahlström

  Alla som varit på magnetröntgen vet att det tar sin tid. Jag ligger där och lyssnar på den klassiska musiken som jag valt. Så blir det mera aktivitet bakom glaset. Läkaren kommer in och talar om för mig att han sätter i en kanyl för lite kontrast....

 • Allmändidaktik : vetenskap för lärare

  Sven-Erik Hansén, Liselott Forsman

  Vad är egentligen didaktik och allmändidaktik? Vad betyder de för undervisning och lärande i en postmodern värld där möten mellan kulturer blir allt vanligare, där internationella jämförelser av prestationer alltmer styr och där kunskapsutveckling...