Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2010-09-01
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
295 x 210 x 5 mm
Vikt
230 g
ISBN
9789147101627
Upptäck Sverige Geografi Arbetsbok (häftad)

Upptäck Sverige Geografi Arbetsbok

Häftad Svenska, 2010-09-01
123
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Upptäck Geografi ges stort utrymme för geografiska analyser och diskussioner. Eleverna får träna de olika förmågorna analys, kommunikation och begreppsförståelse. Serien består av grundböckerna Upptäck Sverige, Upptäck Europa med Norden och Upptäck Jordens resurser - Människor och miljö. Till varje grundbok finns en arbetsbok, en lärarbok och en webbapp där eleverna kan träna begrepp och SVA-elever kan få begreppen översatta till modersmål.
Med Lärarwebbarna får du tillgång till allt undervisningsmaterial digitalt - såväl grundbok, arbetsbok, kartor, fotografier och kopieringsunderlag. Dessutom ingår digitala introduktioner som är utformade av Kerstin Dahlin till varje kapitel.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Ett bra geografiläromedel för årskurs 4-6 ska innehålla kunskapsstoff som ger utrymme för geografiska analyser och diskussioner i klassrummet. Läromedlet ska ge eleverna möjlighet att träna de olika förmågorna analys, kommunikation och begreppsförståelse.
Upptäck Geografi är framtagen för att hjälpa eleverna att utveckla sin förmåga att utforska och analysera samspelet mellan människa, samhälle och natur. Utifrån innehållet får de analysera hur naturens egna processer och människans verksamhet formar och förändrar livsmiljöer.
Böckernas upplägg ger eleverna goda möjligheter att anlägga olika geografiska perspektiv. Eleverna kan studera geografiska förutsättningar och problem genom att jämföra platser, länder, regioner, världsdelar.
Upptäck Geografi lyfter återkommande ekologiska, sociala och ekonomiska perspektiv på hållbar utveckling. Böckerna innehåller uppdaterad fakta om miljöproblem och miljölösningar, såväl globalt som lokalt.
Upptäck Geografi består av tre grundböcker med tillhörande arbetsböcker och lärarböcker. Det finns även lärarwebbar till Upptäck Europa och Upptäck Sverige. Lärarwebb till Upptäck Jordens resurser kommer snart!
Grundböckerna
Grundböckerna tar upp dels övergripande geografikunskaper, dels specifika livsmiljöer. Avsnitten är korta med många mellanrubriker, tabeller och sammanfattningar. På så sätt får eleverna en tydlig struktur vilket underlättar vid begreppsförståelse och analys. Smarta ordlistor med viktiga begrepp återkommer på nederst på sidorna.
Arbetsböckerna
Arbetsböckernas uppgifter kan handla om att läsa av kartor och diagram, att jämföra fakta och hitta sammanhang, att värdera och analysera. Vid varje uppgift anges vilken förmåga eleven tränar.
Lärarböckerna
Lärarböckerna innehåller handledning till varje kapitel. Där finns förslag på mål och syfte, kapitlets centrala "stora" frågor, kunskapskrav och förmågor, centrala begrepp, förslag på hur man kan starta upp och avsluta ett arbetsområde, kommentarer till grundboken, pedagogiska planeringar och begreppsövningar samt geografiprov med bedömningsstöd samlade som kopieringsunderlag.
Upptäck Geografi Lärarwebb
Med en inloggning får du tillgång till allt undervisningsmaterial - såväl grundbok, arbetsbok, kartor, fotografier och kopieringsunderlag. Dessutom finns digitala introduktioner till varje kapitel. Du hittar material både för visning i klassrummet och att dela med dig av till eleverna. Kort sagt allt du behöver för att guida dina elever till det de ska jobba med. Alla kopieringsunderlag är sorterade efter kapitel och går att skriva ut.
De digitala introduktionerna är ett helt nytt material skapat av Kerstin Dahlin. Hon har tagit fram nya övningar till varje kapitel i grundboken - bildanalyser, begrepp eller bilder att sortera, analysmodellen, vad ska bort och annat att laborera med tillsammans på en storbildsskärm i klassrummet.
Elevernas webbapp
Libers webbappar ger enkel interaktiv färdighetsträning kopplad till våra läromedel, med stöd för olika modersmål. Med dem kan eleverna lättare förstå och befästa kunskapen. Använd webbapparna direkt i webbläsaren på dator, surfplatta eller mobiltelefon, utan att ladda ner något
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upptäck Sverige Geografi Arbetsbok
  2. +
  3. Upptäck Jordens resurser - Människor och miljö Arbetsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upptäck Jordens resurser - Människor och miljö ... av Hippas Eriksson, Annica Hedin (häftad).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Upptäck Sverige Geografi Arbetsbok