Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Etik och människans livsvillkor
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2012-08-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 11 mm
Vikt
420 g
SAB
Dg,170
ISBN
9789147103478

Etik och människans livsvillkor

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-08-15
555
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att bemöta andra människor på ett bra sätt kräver att vi har förståelse för allas våra olikheter. I vårdsituationen måste man därför ha en öppen inställning till andra så att man kan möta de olika vårdtagarna utifrån deras livssyn och livsvillkor.Att bemöta andra människor på ett bra sätt kräver att vi har förståelse för allas våra olikheter. I vårdsituationen måste man därför ha en öppen inställning till andra så att man kan möta de olika vårdtagarna utifrån deras livssyn och livsvillkor.

Läs mer
Utmärkande drag
- Indelad i tre block: teoretiska synsätt och värderingar, beslutsprocessen och arbetsmiljöer
- Innehåller fler än 30 fall- och situationsbeskrivningar och fler än 100 arbetsuppgifter på 240 sidor!
Etik och livsvillkor vill ge en vägledning kring detta och skapa förutsättningarna för ett professionellt bemötande av vårdtagare utifrån etiska riktlinjer och ställningstaganden.
Boken är indelad i tre block för att utifrån dessa synvinklar hjälpa läsaren att som professionell vårdare bli medveten om vilka förväntningar som kommer att finnas i yrkeslivet.
Det första blocket går igenom teoretiska synsätt och värderingar. Genom fallbeskrivningar förmedlas kunskap kring olika livsvillkor, kultur, religion, människosyn, etik och relationer. Samtidigt utgör text och uppgifter en träning i att oavsett vilken etisk värdegrund som man själv har ska man kunna möta de olika vårdtagarna utifrån deras livssyn och livsvillkor.
Det andra blocket tar upp beslutsprocessen och innehåller bland annat en beslutsplan som kan användas inför problem inom omvårdnad.
Det tredje och sista blocket behandlar olika arbetsmiljöer som till exempel hemsjukvård, sjukhus, gruppboende och hospices. Även här finns det olika fallbeskrivningar för att öka förståelsen för etik och livsvillkor i yrkesvardagen, oavsett var man kommer att arbeta.
Etik och människans livsvillkor är skriven för kursen med samma namn inom gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Om författarna
Carl E. Olivestam har en bakgrund som gymnasielärare och lärarutbildare. Han är professor i utbildningsvetenskap vid Strömstad akademi.
Håkan Thorsén är docent och universitetslektor vid Institutionen för hälsovetenskap och medicin, Örebro universitet.
Båda författarna har skrivit flera läroböcker för gymnasieskolan och högskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etik och människans livsvillkor
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 794 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etik och människans livsvillkor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nätt bok. Hyffsat bra, håller sig till ämnet till viss...
    Elle-Maret, 11 december 2013

    Nätt bok. Hyffsat bra, håller sig till ämnet till viss del, vissa saker får man leta vidare på nätet. Finns inte på ljudfil om man vill lyssna som är en nackdel.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna