Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gastroenterologi och hepatologi, bok med eLabb
Utgivningsdatum
2011-07-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Suhr, Ole (red.)
Dimensioner
240 x 175 x 34 mm
Vikt
1400 g
SAB
Vej
ISBN
9789147103645
Gastroenterologi och hepatologi, bok med eLabb (inbunden)

Gastroenterologi och hepatologi, bok med eLabb

(3 röster)
Inbunden, Svenska, 2011-07-14

Slutsåld

Gastroenterologi och hepatologi är den första heltäckande svenska kursboken inom området. Boken ger en helhetssyn på och en samlad kunskap om gastroenterologi och hepatologi. Författarna presenterar pedagogiskt sjukdomarnas patogenes och patofysiologi, hur de yttrar sig kliniskt samt diagnostik och behandling med hjälp av fallbeskrivningar och ett rikt bildmaterial.

Boken riktar sig till läkare som genomgår sin specialistutbildning i gastroenterologi och internmedicin i Sverige och Norden, specialister i internmedicin samt vårdpersonal med intresse för området. Boken är även lämplig som referensverk.

Sagt om boken
"Kapitlen är enhetligt uppbyggda, innehåller fallbeskrivningar, faktarutor, tabeller och sammanfattningar samt avslutas med aktuella referenser. Boken är överskådlig och rikligt illustrerad men är för omfattande för att tillåta en recension av enskilda kapitel. Med boken följer eLabbet, en koppling till internet som ger ytterligare undervisningsmaterial. Eftersom utrednings- och behandlingsprinciper kan skilja sig mellan Sverige och omvärlden kommer denna bok att fylla en viktig funktion." Olof Selroos, lektör, BTJ häfte 2011:19.

"Sammanfattningsvis blev jag upprymd av att bläddra i och läsa denna utmärkta bok som säkerligen kommer att bli ett standardverk i den svenskspråkiga medicinska facklitteraturen." Läkartidningen.

Om författarna
Författarna som medverkat i boken är alla ledande experter inom de olika kliniska områdena. Bokens redaktionsgrupp, under ledning av professor Rolf Hultcrantz, verksam vid Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm, består av docent Annika Bergquist och docent Per Stål vid Karolinska universitetssjukhuset, professor Stefan Lindgren, Malmö universitetssjukhus, professor Magnus Simrén, Sahlgrenska universitetssjukhuset och professor Ole Suhr, Umeå universitetssjukhus.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »