Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
Religion - helt enkelt
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2012-08-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
305 x 225 x 15 mm
Vikt
808 g
SAB
uC
ISBN
9789147103676
Religion : helt enkelt Lärarbok

Religion : helt enkelt Lärarbok

Spiral Svenska, 2012-08-08
1322
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Religion - helt enkelt är ett läromedel för religionskunskap 1 av Börge Ring. Lärarboken ser ut som elevboken men ger förslag på frågeställningar och andra praktiska tips till varje uppslag i elevboken. Här finns över 600 uppgifter!

Läs mer
Utmärkande drag
- Utgår från svenska förhållanden
- Återkommande rubriker underlättar jämförelser
- Lärarbok och elevbok går hand i hand
- Mer än 600 samtalsfrågor och arbetsuppgifter
Ett läromedel - två versioner
Religion - helt enkelt finns i två versioner: en för elever och en för lärare. Lärarboken ser likadan ut som elevboken men med kommentarer kring uppslagen som ger förslag på dels avsnitt som bör betonas i undervisningen, dels elevuppgifter av olika slag.
Underlättar din vardag
Tanken med att göra lärarboken helt parallell med elevboken är att du som lärare ska slippa bära med dig mer än en bok till klassrummet. Syftet är att underlätta det vardagliga klassrumsarbetet genom att ge praktiska tips och tankegångar som kan bära i det konkreta lärararbetet. Dessutom finns det utrymme för att lägga in egna kommentarer så att allt finns samlat på en plats. I lärarboken finns också återkommande hänvisningar till ämnesplanen så att varje avsnitt som tas upp kan motiveras utifrån dessa.
Avstamp i Sverige
Texten utgår från Sverige och det religiösa liv som finns här. I beskrivningen av religioner och livsåskådningar betonas att det aldrig finns ett enda svar på hur människor följer sin specifika övertygelse.
Kapitelupplägg
Kapitlen följer en gemensam rubriksättning vilket underlättar en jämförelse mellan de olika religionerna/livsåskådningarna. Varje kapitel är indelat i fem delar:
- Om religionen/livsåskådningen
- Heliga texter
- Högtider
- Riktningar
- Religionen/livsåskådningen i samhället
Mer än 600 uppgifter!
Genom att Religion - helt enkelt innehåller över 600 samtalsfrågor och arbetsuppgifter är det enkelt att variera och anpassa undervisningen till en viss klass eller elev. Men det finns en fråga som återkommer genom hela boken: "Vilka konsekvenser får svaren du ger för hur du vill leva?" Tanken är eleverna hela tiden ska reflektera över det egna ställningstagandet.

Om författarna
Börge Ring är gymnasielärare och författare till flera läromedel i religionskunskap och svenska. Han tilldelades SLFF:s läromedelsförfattarpris Lärkan 2015. Börge är också trubadur och kompositör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religion : helt enkelt Lärarbok
  2. +
  3. Religion : helt enkelt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religion : helt enkelt av Börge Ring (häftad).

Köp båda 2 för 1788 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Religion : helt enkelt Lärarbok