Pedagogiskt ledarskap (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Pedagogiskt ledarskap
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2011-07-18
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
420 g
SAB
Qbab
ISBN
9789147103706
Pedagogiskt ledarskap (häftad)

Pedagogiskt ledarskap

(10 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-07-18
561
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
 • Vänta dig det bästa av dem du leder. Människor som bemöts positivt ger oftast ett positivt bemötande tillbaka.
 • Försök att förstå dem du leder. Var bestämd utan att för den skull vara överlägsen.
 • Vänta dig det bästa av dem du leder.
Utmärkande drag
 • Faktatexten fokuserar på ett ledarskap i praktiken
 • Varje kapitel inleds med en elevuppgift för aktivera läsaren
 • Innehåller många övningar av olika slag
Pedagogiskt ledarskap fokuserar på ett ledarskap i praktiken. Det handlar om att se och möta människor i olika sociala och pedagogiska situationer och att i det praktiska ledarskapet skapa goda villkor för människors lärande och utveckling.

Grundtanken i boken är att ett pedagogiskt ledarskap är användbart i många sammanhang. Det ledarskap som beskrivs i boken är därför allmänt hållet och fungerar därmed för olika sorters ledarskap. Syftet med boken är att läsaren ska utvecklas både när det gäller det praktiska ledarskapet och de teoretiska kunskaperna. Målet är också att öka läsarens reflektioner över ledarskapet.

Varje kapitel inleds med en elevuppgift. Insprängt i texten finns därefter uppgifter som fungerar både för enskild reflektion och att diskuteras i grupp. Dessutom finns fallbeskrivningar med tillhörande uppgifter. Fler övningar finns i slutet av varje kapitel. Där finns även en sammanfattning av kapitlet som både kan inleda och avsluta arbetsområdet. För att underlätta inläsning finns marginalord utsatta.

Om författarna
Liselotte Ohlson är idrottslärare och har lång erfarenhet från ledarutbildning inom fritidssektorn.

Boken förmedlar på ett lättförståeligt sätt teoretiska kunskaper i psykologi för förståelse av sig själv som ledare och andras respons på olika ledarskap. Författaren lyckas fånga väsentliga, positiva ledaregenskaper i olika sociala situationer och sammanhang. Tonvikten i boken ligger på det praktiska ledarskapet. Varje kapitel inleds med en tankeväckande diskussionsuppgift och avslutas med utmärkta övningar för tillämpning av inhämtade teoretiska kunskaper. Insprängt i texten finns uppgifter som fungerar både för enskild reflektion och att diskutera i grupp. Ett välillustrerat bildmaterial ger boken ett ungdomligt pedagogiskt intryck. /Margareta Fridstjerna, Bibliotekstjänst 12103035
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pedagogiskt ledarskap
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 710 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liselotte Ohlson

 • Hälsopedagogik

  Liselotte Ohlson

  Vad är hälsa och livskvalitet? Hur påverkas vår hälsa och livskvalitet? Det är några av de frågor som ställs i Hälsopedagogik. Genom att du får grundläggande kunskaper om hälsopedagogiska begrepp, teorier och arbetssätt får du de verktyg du behöve...