Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pioneer
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2012-09-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 15 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789147104130
Pioneer 1 (häftad)

Pioneer 1

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-09-04
519
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Pioneer är ett kursläromedel i engelska för gymnasiet. Det är främst avsett för elever på de högskoleförberedande programmen. Utöver engagerande skönlitterär läsning finner du spännande fakta- och populärvetenskapliga texter på lämplig nivå - texter som instruerar, sammanfattar, förklarar, rapporterar och argumenterar, enligt riktlinjerna i Gy 11.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Ämnen och texter i Pioneer är valda och skrivna med stor omsorg för att ge eleverna det ordförråd som krävs för högre studier inom framför allt samhälls- och naturvetenskapliga program. Pioneer har därför fler faktabaserade texter än skönlitterära, vilket ger eleverna möjligheten att bygga den engelska de så väl behöver för sina vidare universitets- och högskolestudier. Texterna i Pioneer har noggrant utprövats i testskolor och vunnit deras hjärtan. Ämnena berör, ifrågasätter och får igång diskussioner.
Komponenter
Serien Pioneer består av allt-i-ett-böcker, facit, lärarhandledningar, lärar-cd-skivor, nedladdningsbart ljud för elever samt Onlineböcker.
Upplägg
Pioneer 1 & 2 allt-i-ett-bok
Allt-i-ett-böckerna är uppdelade i sex tematiska kapitel som behandlar ämnen såsom Thinking outside the Box, Under the Surface, Turning Points och Who Do You Think You Are? Alla kapitel bjuder på engagerande läsning och stor variation av texttyper. Böckerna innehåller även sånger som knyter an till de teman som tas upp. Ordlistorna står i direkt anslutning till varje text och glosorna är frekvensmarkerade enligt Macmillan English Dictionary.
Allra sist i boken ligger några Extra Reading-texter för de elever som vill läsa mer.
Övningar med progression och variation
Varje text följs av innehålls- och diskussionsfrågor samt varierade övningar på vokabulär och språkliga strukturer under rubriken Word Work. Musikinslagen betraktas också som texter, varför även de åtföljs av innehålls- och diskussionsfrågor. Övningarna är skapade utifrån samma krav som texterna. Deras syfte är att bygga upp en språknivå som motsvarar de förväntningar eleverna möter vid högskolor och universitet.
Varje språk behöver lite TLC
Förkortningen TLC står i Pioneer för Traditions, Language and Culture. I återkommande avsnitt som avslutar varje kapitel får eleverna arbeta med engelskan ur ett internationellt perspektiv. Vi tittar närmare på dialekter, språkhistoria och hur nya ord bildas. Vi knyter an till kulturella förhållanden i delar av världen där engelskan används och vi belyser det engelska språkets utbredning och ställning i världen. I Pioneer 2 ligger TLC i lärarhandledningen och ger en fördjupning i litterära epoker, författare och viktiga historiska händelser samt hur regering och politiska partier fungerar i Storbritannien och USA.
The Big Picture
Avsnittet The Big Picture återkommer i slutet av varje kapitel. Här lyfter vi blicken och breddar perspektiven. Eleverna övar upp språkproduktion och interaktion genom formella tal- och skrivövningar, vilket skapar stora utvecklings- och valmöjligheter. De arbetar med verklighetsbaserade uppdrag och väljer uppgifter utifrån intresse och behov.
The Yellow Pages
Hjälp och stöd att genomföra muntliga och skriftliga övningar tillhörande dels bokens texter, dels The Big Picture, får eleverna i The Yellow Pages bak i boken. Där finns mönstertexter med marginalkommentarer och enkla, tydliga instruktioner om olika text- och taltypers uppbyggnad och syfte.
Language Awareness
Boken avslutas med ett avsnitt med regler, exempel och övningar på den grundläggande grammatik som eleverna förväntas lära sig i respektive kurs.

Pioneer lärarhandledning
Lärarhandledningen är en riktig guldgruva som sparar tid och underlättar ditt arbete. Här hittar du bland annat:
- presentation av boken + GY2011
- tips och idéer på hur du kan arbeta med texter och teman från boken
- konkreta förslag på elevuppgifter med medier utanför bo
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pioneer 1
  2. +
  3. Blueprint B version 3.0 Kursbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blueprint B version 3.0 Kursbok av Christer Lundfall, Ralf Nyström (häftad).

Köp båda 2 för 1024 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pioneer 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra men..
    M, 2 september 2016

    Dåligt bunden bok, ryggen på pärmen lossnade efter bara någon dags användande och framsidan flikade upp sig. Annars bra kurslitteratur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna