Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Handbok i svenska språket
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2012-08-10
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
675 g
SAB
Fc
ISBN
9789147104208
Handbok i svenska språket (inbunden)

Handbok i svenska språket

(79 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-08-10
456
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Handboken fungerar som en ledstång för alla de språkliga momenten i kurserna 1-3 i svenska, men är också lämplig för påbyggnadskurserna. Den är dessutom en värdefull kompanjon i livet efter skolan, eftersom den fungerar som en uppslagsbok för medvetna skribenter och kritiska läsare.

Läs mer
Utmärkande drag
- 43 fristående kapitel omfattar alla språkliga moment i Svenska 1-3
- Stor mängd praktiska övningar med separat facit
- Passar för självständiga studier på gymnasiet och i vuxenutbildningen
Handbok i svenska språket är en av Sveriges mest omtyckta och spridda läroböcker i svenska för gymnasiets högskoleförberedande program. En anledning är det breda perspektivet på ämnet - det mesta finns med, helt enkelt - som gör boken så användbar. En annan anledning är att boken är mycket rik på uppgifter, med facit, som tränar och befäster varje moment. Uppgifterna berör såväl detaljnivå som större moment där man t.ex. studerar argumentationen i ett tal eller skriver en hel text.
Men den viktigaste anledningen till Handbokens popularitet är Ulf Janssons unika berättarröst som lyckas med att göra det svåra lätt. På ett pedagogiskt och elevnära sätt förmedlas kunskaper om stort och smått, så att alla kan hänga med. Berättartexten kompletteras med tydliga tumregler och praktiska besiktningsprotokoll, som repeterar det viktigaste när det är dags att skriva eller tala på egen hand.
En av de stora fördelarna med Handbok i svenska språket är att den är helt och hållet utformad för självständiga studier. Med hjälp av den pedagogiska berättartexten och de många uppgifterna får den som studerar på egen hand mycket goda förutsättningar att klara sina studier i svenska.
Handbok i svenska språket reviderades 2012. En bok som är så här älskad måste revideras försiktigt och i det här fallet lät vi ett femtontal trogna användare skicka in sina personliga exemplar av handboken till oss och gick igenom deras kommentarer, uppgift för uppgift, sida för sida, tills vi hade ett recept på en lämplig omarbetning. Resultatet blev att kapitel som har förlorat sin relevans fick stryka på foten till förmån för helt nya kapitel som "Lästeknik och lässtrategier", "Retorikens grunder" och "Svensk stavning". Men gamla favoriter som det instruktiva avsnittet Studieteknik är kvar, liksom Språkriktighet och ordkunskap, Skrivarbete, Texttyper och Språkkunskap, inkl. språkhistoria, nordiska språk, m.m.
Revideringen gav oss en möjlighet att anpassa Handbok i svenska språket till kurserna i GY2011, genom att stuva om i strukturen. I innehållsförteckningen framgår vilka kapitel som är tänkta till vilka av kurserna Svenska 1-3. Men boken vill även vara en resurs för påbyggnadskurserna Litteratur, Retorik och Skrivande, så även till dem finns det anvisningar i innehållsförteckningen. Titta gärna i det digitala smakprovet, så ser du hur boken är tänkt att fungera för alla sex kurserna.
Utmärkelsen Svensk Bokkonst 2012
Utvald av Svensk Bokkonst som "föredömligt producerad och präglad av ett professionellt samspel mellan form och innehåll."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i svenska språket
 2. +
 3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Handbok i svenska språket. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  Sara Johansson, 9 oktober 2020

  Hej!

  Tackar för lätt läst. Boken va ett bra hjälp medel. Under lättade vid förviring. Bra övningar. Funkar bra som komplitering. Bra förklarat hela vägen förstod det jag läste.

 2. Kommentar
  FCH, 22 november 2018

  Jag kommer att använda boken som en uppslagsbok. Det är lätt att använda för att hitta informationen som man behöver.

 3. Mycket bra skriven bok. Den är också lämplig för den...
  Mane Weissgerber från Bayern (Norrtälje), 27 november 2013

  Mycket bra skriven bok. Den är också lämplig för den som inte har svenska som modersmål och tänker förbättra sina kunskaper. För mig är boken verkligen en stor hjälp och dessutom ägnar det sig även som uppslagsbok.

 4. Mycket bra innehåll pedagogisk och tydligt men...
  Jasenka, 21 oktober 2013

  Mycket bra innehåll pedagogisk och tydligt men skriven med små bokstäver. Det känns att det är mycket lärdom på liten yta.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna