Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hållbara texter
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2011-07-22
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 165 x 6 mm
Vikt
178 g
SAB
Fc.061
ISBN
9789147104284
Hållbara texter : grunderna i formellt skrivande (häftad)

Hållbara texter : grunderna i formellt skrivande

(14 röster)
Häftad Svenska, 2011-07-22
193
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Det formella skrivandet är ett viktigt moment i kurserna Svenska 1-3. Där passar den populära skrivhandboken Hållbara texter som presenterar grunderna i formellt skrivande för gymnasieelever och nyblivna högskolestuderande.

Läs mer
Målet med Hållbara texter är att öka medvetenheten om vad olika texttyper kräver och att träna förmågan att skriva läsvärda och självbärande sakprosatexter.

Hållbara texter börjar från början med handfasta råd om olika dispositionsmodeller och går systematiskt igenom skrivprocessens olika steg, med ett antal utvalda texttyper som slutmål. På vägen behandlas t.ex. styckeindelning, kärnmeningar och anpassning till olika läsare. Den pedagogiska berättartexten i boken utmärks av en mängd tydliga och åskådliga exempel.

Hållbara texter överbryggar glappet mellan gymnasiet och högskolan och fungerar som en introduktion till skrivandet i högre studier. I boken förklaras uppgiftsformuleringar som redogöra för, referera och analysera. Här presenteras också texttyper som tentamen, dugga, PM, referat, laborationsrapport och paper. Hur man handskas med källor och gör en korrekt källförteckning behandlas utförligt.

Den reviderade upplagan har utökats med kapitlet Språkliga verktyg för formellt skrivande, där argumenterande och utredande texter ingår. I kapitlet Vetenskapligt skrivande behandlas texter av vetenskaplig karaktär.

Om författarna
"Min bok utgår ifrån att formellt skrivande är ett hantverk som går att lära sig med systematisk träning, något som har blivit ännu viktigare i GY 2011."
Sofia Ask, lärarutbildare på Linnéuniversitetet i Växjö
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbara texter : grunderna i formellt skrivande
  2. +
  3. Skrivande polis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skrivande polis av Sofia Ask (häftad).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofia Ask