Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hållbara texter
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2011-07-22
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 165 x 6 mm
Vikt
178 g
SAB
Fc.061
ISBN
9789147104284

Hållbara texter : grunderna i formellt skrivande

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-07-22
258
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det formella skrivandet är ett viktigt moment i kurserna Svenska 1-3. Där passar den populära skrivhandboken Hållbara texter som presenterar grunderna i formellt skrivande för gymnasieelever och nyblivna högskolestuderande.Det formella skrivandet är ett viktigt moment i kurserna Svenska 1-3. Där passar den populära skrivhandboken Hållbara texter som presenterar grunderna i formellt skrivande för gymnasieelever och nyblivna högskolestuderande.

Läs mer
Målet med Hållbara texter är att öka medvetenheten om vad olika texttyper kräver och att träna förmågan att skriva läsvärda och självbärande sakprosatexter.

Hållbara texter börjar från början med handfasta råd om olika dispositionsmodeller och går systematiskt igenom skrivprocessens olika steg, med ett antal utvalda texttyper som slutmål. På vägen behandlas t.ex. styckeindelning, kärnmeningar och anpassning till olika läsare. Den pedagogiska berättartexten i boken utmärks av en mängd tydliga och åskådliga exempel.

Hållbara texter överbryggar glappet mellan gymnasiet och högskolan och fungerar som en introduktion till skrivandet i högre studier. I boken förklaras uppgiftsformuleringar som redogöra för, referera och analysera. Här presenteras också texttyper som tentamen, dugga, PM, referat, laborationsrapport och paper. Hur man handskas med källor och gör en korrekt källförteckning behandlas utförligt.

Den reviderade upplagan har utökats med kapitlet Språkliga verktyg för formellt skrivande, där argumenterande och utredande texter ingår. I kapitlet Vetenskapligt skrivande behandlas texter av vetenskaplig karaktär.

Om författarna
"Min bok utgår ifrån att formellt skrivande är ett hantverk som går att lära sig med systematisk träning, något som har blivit ännu viktigare i GY 2011."
Sofia Ask, lärarutbildare på Linnéuniversitetet i Växjö
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbara texter : grunderna i formellt skrivande
  2. +
  3. SAOB - En jubileumsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt SAOB - En jubileumsbok av Carl Åkesson (häftad).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hållbara texter : grunderna i formellt skrivande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. en tydlig och grundläggande bok
    Zebastian von Bahr (Malmö), 22 september 2023

    Här kan man lätt ta del av olika upplägg och grunderna i skrivandet på universitet och högskola. Texterna är lätta att läsa och boken i helhet är värd att ha i bokhyllan. Boken blir ett bra stöd i all form av skrivande och man kan alltid hitta olika tips och trix för att bli bättre på att skriva i olika sammanhang och textstilar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sofia Ask