Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Mitt språk är ryska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2013-03-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
295 x 210 x 7 mm
Vikt
328 g
ISBN
9789147104680
Mitt språk är ryska Ryska som modersmål (häftad)

Mitt språk är ryska Ryska som modersmål

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-03-06
193
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Mitt ryska språk är avsedd för rysktalande elever i årskurs F-6 som läser ryska som modersmål. Boken passar också elever som läser ryska på annat vis med lärarledd undervisning.

Läs mer
Många tvåspråkiga barn får modersmålsundervisning i Sverige. Författarna Elena Geddis och Ludmila Maurer har undervisat i ryska som modersmål i många år. De har skrivit en serie läromedel för dessa elever, vilket kommer att underlätta undervisningen och göra lektionerna lekfulla och ändamålsenliga!
Mitt språk är ryska 1 är avsedd för rysktalande elever som läser ryska som modersmål under år F-3. Boken är avsedd att underlätta språkinlärningen för tvåspråkiga elever genom att de på ett enkelt och åldersadekvat sätt får gå igenom grunderna till det ryska språket.
Mitt språk är ryska 1 är uppbyggd efter det ryska alfabetet, boken tränar ordinlärning, läsning och skrivning på ett lustfyllt och lekande sätt. Det är en allt-i-ett-bok där ord, texter och övningar varvas med roliga teckningar. Eleverna får träna rysk skrivstil och får samtidigt läsa, rita och leka sig fram.
Mitt språk är ryska 2 är avsedd för elever i åk 4-5 och består av två böcker : Del 1 och Del 2. Mitt språk är ryska 2 är tematiskt upplagd efter ämnen som Skolan, Om mig, Kläder, Årstider osv. Varje kapitel innehåller texter och ryska folksagor avsedda att träna hör- och läsförståelse och att vidga elevernas ordförråd, samt grammatiska övningar och kreativa skrivuppgifter.
Del 2 fortsätter där Del 1 slutar, men har något mer avancerade texter och grammatik. Del 2 kan också användas separat. Stilen är fortfarande lekfull och eleverna får läsa, rita, leka och arbeta sig fram.
Mitt språk är ryska 3 är avsedd för elever i åk 6-7. Boken tar upp teman som ryska helger, familjetraditioner och namn, mat, städer och viktiga historiska personer och händelser. Eleverna läser och analyserar fakta och skönlitterära texter, gör muntliga presentationer, tränar rysk grammatik och utvidgar sitt ordförråd. Alla texter och övningar är framtagna för att göra undervisningen av ryska som modersmål rolig för både lärare och elever!
Alla böckerna i serien är allt-i-ett-böcker.

Om författarna
Elena Geddis har studerat vid Ryska Statliga Pedagogiska Universitet, uppkallat efter Herzen i Sankt Peterburg (PPGU), och rysk filologi vid Slaviska institutionen på Stockholms universitet.
Ludmila Maurer har studerat vid Moskvas Statliga Universitet uppkallat efter Lomonosov (MGU) och har en doktorsexamen i filologi. Hon är också författare till ett flertal publikationer om tvåspråkighet, litteraturhistoria och litteraturvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt språk är ryska Ryska som modersmål
  2. +
  3. Mitt språk är arabiska! 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt språk är arabiska! 1 av Nadia Swelem (häftad).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt språk är ryska Ryska som modersmål. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mina barn jobbar med boken med stor glädje och...
    Irina, 2 oktober 2013

    Mina barn jobbar med boken med stor glädje och jättebra resultat. De lärde sig att läsa och skriva inom 2 månader. Boken är anpassat för barn som bor utanför Ryssland: lätta texter och roliga uppgifter. Jag rekommenderar boken till alla föräldrar med barn som föddas och växer i familjer med blandat bakgrund.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mitt språk är ryska Ryska som modersmål