Escalade 4 Facit (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Escalade
Antal sidor
16
Utgivningsdatum
2014-07-10
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Lundqvist, Göran (förf.) / Tillman, Birgitta (förf.)
Dimensioner
240 x 170 x 2 mm
Vikt
25 g
SAB
uFj
ISBN
9789147104710
Escalade 4 Facit (häftad)

Escalade 4 Facit

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-07-10
101
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Escalade 1-5 är en populär serie i nybörjar- och fortsättningsfranska för gymnasiet.

Läs mer
Utmärkande drag för serien:
- Uppdaterad och aktuell
- Täcker in alla gymnasiets steg i franska
- Anpassad till GY 2011
- Tydlig struktur, trygg arbetsgång
- Kommunikativ med tydliga kunskapsmål
- Tematiska kapitel med spännande innehåll
- Moderna realiainslag
- Mängder med illustrationer
- Digitalt övningsmaterial där eleven kan lyssna på texten och träna glosor

Escalade 1-5
Escalade är vår trotjänare i franska som har uppskattats av elever och lärare under många år. Ett beprövat koncept som försetts med uppdaterat innehåll och modern form i en uppfräschad utgåva.

Med bibehållet tryggt upplägg och tydlig struktur har vi moderniserat presentationen, uppdaterat texterna och tillfört en hel del nytt material. Vi har försett böckerna med nya och många fler illustrationer som fått bli en integrerad del av framställningen. Också många av uppgifterna är baserade på illustrationer med bilder och text i samklang. I hela serien finns rikligt med hörövningar som ger eleverna många möjligheter att lyssna till talad modern franska. Genom de kommunikativa övningarna får de träna sin egen muntliga språkfärdighet.

Escalade 1-2 är franska för nybörjare med en uppdelning i textbok och arbetsbok. Varje årskurs består av 20 korta tematiska kapitel med trevliga texter och spännande realia om Frankrike och den fransktalande världen. I övningsboken, som till stor del är självgående, finns textbundna övningar och överskådliga grammatikpresentationer med övningar.

Escalade 3-4 är fortsättningsfranska presenterad i form av allt-i-ett-böcker. Böckerna består av 12 resp. 11 lite längre tematiska kapitel med en öppningstext, textbundna övningar, grammatik och ett realiablock under rubriken En+. I detta block finns även bokens musik- och poesiinslag. Många av böckernas övningar är kopplade till bildcollage.

Escalade 5 för franska 5 och högre steg är uppbyggd av 8 tematiska kapitel med texter och övningar, enligt ett koncept som till stora delar följer det som används i Escalade 3-4. Grammatikövningarna är samlade i ett sammanhållet block i slutet av boken tillsammans med bokens Minigrammatik. Hörövningstexter och kapitelkommentarer finns för nedladdning.

Om författarna
Viktoria Waagard är förstelärare i franska på Bromangymnasiet i Hudiksvall; Marie Rödemark är föreläsare och lärare på Åre gymnasieskola; Nicolas Jonchère är lärare på IB-utbildningen i Göteborg; Ewa Sandberg är lärare i franska i Stockholm; Éric André arbetar som lärare på Lycée Saint Louis i Stockholm, Göran Lundqvist är förlagsredaktör i franska och har tagit ett stort antal av fotona i nya Escalade; Birgitta Tillman är lärare i franska i Tyresö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Escalade 4 Facit
 2. +
 3. Escalade 3 Allt-i-ett-bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Escalade 3 Allt-i-ett-bok av Viktoria Waagaard, Marie Rödemark, Nicolas Jonchère, Ewa Sandberg, Eric André (häftad).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Escalade 4 Facit. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bra bok
  Christian Thomasson, 4 januari 2017

  En bra bok, tydligt uppdaterad. Känns modern. Lätt att hitta och bra moment.
  Ett extra plus för att det är mycket musik och kultur inrymt
  Negativt är att facit inte ingår utan måste köpas separat, synd när boken är så dyr borde facit ingå.

 2. Ett facit, liksom
  Helena, 30 januari 2016

  Allvarligt talat, hur spännande kan ett facit vara? Det här häftet är väl inte direkt mer spännande än något annat, men tjänar sitt syfte väl.

Visa alla 2 recensioner