Vältalaren - en handbok i retorik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Vältalaren - en handbok i retorik
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2013-09-17
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
302 g
ISBN
9789147104895
Vältalaren - en handbok i retorik (häftad)

Vältalaren - en handbok i retorik

(4 röster)
Häftad Svenska, 2013-09-17
344
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den populära Vältalaren - en handbok i retorik i reviderad upplaga. Den har blivit uppdaterad, GY 2011-anpassad och i viss mån omdisponerad.

Läs mer
Vältalaren utgår från retorikens process - hur man finner övertygande stoff och argument, ger struktur och språklig dräkt åt texten, memorerar och framför. Boken förenar klassisk retorikundervisning med amerikansk speech-tradition och anpassar de båda traditionerna till svenska förhållanden. Det som kan tyckas abstrakt konkretiseras, tonen är inbjudande och har många gånger en stor portion humor utan att därför tappa i stringens. Även talängslan och lyssnandets ädla konst behandlas. Boken innehåller dessutom en stor mängd praktiska övningar och analysexempel från svensk nutid.

Om författarna
Hans Gunnarson har arbetat med retorik i många år i grundskolan, på gymnasiet och på högskolan. Han är nu verksam på Högskolan i Halmstad. Han har också skrivit boken Lärarens retorik (2012).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vältalaren - en handbok i retorik
 2. +
 3. Retorikens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Retorikens grunder av Anders Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 563 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Gunnarson

 • Lärarens retorik : om tal och samtal i läraryrket

  Hans Gunnarson

  Lärarens retorik - om tal och samtal i läraryrket behandlar retorikens teori och erbjuder konkreta retoriska verktyg som kan användas i klassrummet för att utveckla såväl din egen som dina elevers förmåga att kommunicera. Boken tar också upp hur d...

 • Vältalaren

  Hans Gunnarson

  Vältalaren innehåller ett flertal stimulerande övningar och ger inblickar i talekonstens fascinerande historia. Boken är mycket användbar i svenskämnet, men är även lämplig vid alla tillval som har med media, kommunikation och marknadsföring att g...

Bloggat om Vältalaren - en handbok i retorik