Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bedömning i matematik pågår!
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2013-08-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
290 g
SAB
Eabt,510.71
ISBN
9789147105427
Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande (häftad)

Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-06
305
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla elever ska bjudas in i matematikens värld genom skolans undervisning. Denna bok behandlar en central aspekt för att detta ska kunna ske, nämligen alla de bedömningar som direkt och indirekt ständigt sker i kommunikationen mellan lärare och elev i klassrummet - i såväl muntliga som skriftliga situationer, och inte minst genom minspel och blickar.

Läs mer
All form av bedömning handlar om återkoppling och påverkar eleverna, på gott och ont. Den här boken är ett ovärderligt stöd för de lärare som vill bli medvetna om hur deras återkoppling kan ge eleverna möjlighet att engagera sig och ta aktiv del i sitt eget lärande - med fokus på matematik.
I boken diskuteras bedömningar i matematik utifrån olika undervisningssituationer. Det handlar om allt ifrån hur man som lärare agerar när man går runt och hjälper sina elever i klassrummet, till mer sammanfattande bedömningar i samband med utvecklingssamtal och betyg. Texten illustreras av utförliga situationsbeskrivningar hämtade från matematikundervisning i olika årskurser, vilket ger en konkret koppling till vad som faktiskt sker i klassrummet. Vissa textavsnitt är markerade som fördjupning och kan hoppas över av de läsare som främst är ute efter de praktiska verktygen och inte avser att fördjupa sig i teorin.
Boken riktar sig till lärarstudenter och aktiva lärare, men är även intressant för skolledare och politiker med ansvar för att utarbeta styrdokument och fördela resurser. Boken kan följa lärarstudenterna genom deras utbildning och de avsnitt som har ett mer teoretiskt perspektiv kan även stödja och inspirera dem i deras uppsatsskrivande.

Om författarna
Lisa Björklund Boistrup är universitetslektor vid Stockholms universitet och arbetar dessutom vid Linköpings universitet med skolnära matematikdidaktisk forskning. Hon har flera års erfarenhet av att undervisa, såväl i grundskolans matematik som i utbildningen av matematiklärare. Lisa har i flera år även arbetat i PRIM-gruppen med konstruktion av nationella prov och diagnostiska material.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande
  2. +
  3. Utmanande återkoppling : som för dina elevers lärande framåt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmanande återkoppling : som för dina elevers l... av James Nottingham, Jill Nottingham (häftad).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bedömning i matematik pågår! : återkoppling för elevers engagemang och lärande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För akademisk
    Christian Thomasson, 14 augusti 2018

    Även om den vänder sig till lärare är det mer som en avhandling i bokform. Svårt att förstå vad hon menar, trasslar in Sig i begrepp och krångliga illustrationer. Rör sig på en alldeles för,hög nivå. Det hade kunnat blivit bra men nu är det obegripligt...

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bedömning i matematik pågår! : återkoppli...