Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bättre demensvård NU!
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2012-05-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Vefa,616.83
ISBN
9789147105472
Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom (häftad)

Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-05-29
233
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bättre demensvård nu! är en unik arbetsbok om förbättringsarbete anpassat till demensvårdens behov. Den vill inspirera läsaren att betrakta arbetet med demenssjuka med nya ögon. Boken vänder sig till alla som vill arbeta med att förbättra dagens demensvård - inte sen utan nu.

Läs mer
Innehållet illustreras i form av olika pusselbitar: bättre demensvård, kunskap om demens, palliativt arbetssätt, positivt tänkande, etiskt förhållningssätt, ständiga förbättringar, säkerhet och trygghet och praktisk pedagogik. Pusselbit för pusselbit knyts kapitlen ihop, till exempel ... hur man går från ord till handling, hur man skapar en gemensam vårdfilosofi, arbetssätt och ett positivt arbetsklimat.

Om författarna
Margareta Skog arbetar som vårdutvecklingssamordnare på Karolinska Universitetssjukhuset, är rektor på Silviahemmet och vårdforskningschef på Stockholms Borgerskap.
Hon är också vårdsakkunnig i geriatrik i Stockholms Läns Landsting. Hon har skrivit läroböckerna Geriatrisk omvårdnad (2003), Vård och omsorg vid demenssjukdom (2009), Råd till dig som möter patienter med demenssjukdom (2011) och det regionala vårdprogrammet Fallprevention (2008). Hennes doktorsavhandling "Teaching for learning and learning for teaching at Silviahemmet (2000) handlar om just god demensomvårdnad och hur man kan lära sig det. Margareta är medicine doktor i neurovetenskap med inriktning mot omvårdnad av äldre, leg. sjuksköterska och fil. mag i vårdpedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom
  2. +
  3. Aktivitet vid demenssjukdom : en praktisk vägledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aktivitet vid demenssjukdom : en praktisk vägle... av Rosmary Oddy (häftad).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas starkt
    Johanna B, 22 september 2020

    En mycket givande bok för alla personalkategorier inom vården av personer med demenssjukdom. Även verksamheter kan använda denna bok för att implementera en personcentrerad vård och för att öka förståelsen för denna patientgrupp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margareta Skog