Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bättre demensvård NU!
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2012-05-29
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Vefa,616.83
ISBN
9789147105472
Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom (häftad)

Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom

Häftad Svenska, 2012-05-29
228
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bättre demensvård nu! är en unik arbetsbok om förbättringsarbete anpassat till demensvårdens behov. Den vill inspirera läsaren att betrakta arbetet med demenssjuka med nya ögon. Boken vänder sig till alla som vill arbeta med att förbättra dagens demensvård - inte sen utan nu.

Läs mer
Innehållet illustreras i form av olika pusselbitar: bättre demensvård, kunskap om demens, palliativt arbetssätt, positivt tänkande, etiskt förhållningssätt, ständiga förbättringar, säkerhet och trygghet och praktisk pedagogik. Pusselbit för pusselbit knyts kapitlen ihop, till exempel ... hur man går från ord till handling, hur man skapar en gemensam vårdfilosofi, arbetssätt och ett positivt arbetsklimat.

Om författarna
Margareta Skog arbetar som vårdutvecklingssamordnare på Karolinska Universitetssjukhuset, är rektor på Silviahemmet och vårdforskningschef på Stockholms Borgerskap.
Hon är också vårdsakkunnig i geriatrik i Stockholms Läns Landsting. Hon har skrivit läroböckerna Geriatrisk omvårdnad (2003), Vård och omsorg vid demenssjukdom (2009), Råd till dig som möter patienter med demenssjukdom (2011) och det regionala vårdprogrammet Fallprevention (2008). Hennes doktorsavhandling "Teaching for learning and learning for teaching at Silviahemmet (2000) handlar om just god demensomvårdnad och hur man kan lära sig det. Margareta är medicine doktor i neurovetenskap med inriktning mot omvårdnad av äldre, leg. sjuksköterska och fil. mag i vårdpedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom
  2. +
  3. Aktivitet vid demenssjukdom : en praktisk vägledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aktivitet vid demenssjukdom : en praktisk vägle... av Rosmary Oddy (häftad).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar...