Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att förstå barns tankar
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2012-05-30
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
185 x 115 x 5 mm
Vikt
90 g
SAB
155.4134,Dofaa,Oa:dd,Doeba
ISBN
9789147105526
Att förstå barns tankar : kommunikationens betydelse (häftad)

Att förstå barns tankar : kommunikationens betydelse

(4 röster)
Häftad Svenska, 2012-05-30
262
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att förstå barns tankar - kommunikationens betydelse vill väcka nyfikenhet på och problematisera barns tanke- och erfarenhetsvärld. Boken vill också göra läraren medveten om sitt eget sätt att tänka om och kommunicera med barn.

Läs mer
Läroplanen ställer idag ökade krav på en kunskapande förskola och skola. Därför är det viktigt att lärare får förståelse för barns erfarenhetsvärld genom det strukturerade samtalet så att de på ett interaktivt sätt kan arbeta mot läroplanens mål. Boken beskriver ett synsätt där strukturerade samtal underlättar för barn att berätta och beskriva sina idéer och föreställningar för lärare. Den ger flera belysande exempel på hur lärare kan använda det strukturerade samtalet. Att arbeta med dessa samtal kan utveckla både barns lärande och lärares professionella kompetens. Dessutom kan samtalen hjälpa lärare att få veta vad barn förstår av ett innehåll och de kan därför utmana barnen vidare i deras förståelse för omvärlden.

Att förstå barns tankar vänder sig dels till förskolans och grundskolans lärare samt till fritidspedagoger, dels till studenter på förskollärar- och grundlärarprogrammet.

Om författarna
Författarna, Elisabet Doverborg och Ingrid Pramling Samuelsson, arbetar med forskning om barns lärande vid Göteborgs universitet. Denna fjärde upplaga är reviderad för att bättre överensstämma med läroplanen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att förstå barns tankar : kommunikationens betydelse
  2. +
  3. Akademiskt läsande och skrivande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akademiskt läsande och skrivande av Vendela Blomström, Jeanna Wennerberg (häftad).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna