Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Chick lit
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2013-04-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 149 x 13 mm
Vikt
280 g
SAB
G.0972
ISBN
9789147105533
Chick lit : brokiga läsningar och didaktiska utmaningar (häftad)

Chick lit : brokiga läsningar och didaktiska utmaningar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-04-05
297
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Chick lit - brokiga läsningar och didaktiska utmaningar är en antologi som både innehåller skilda läsningar av chick lit-romaner och visar hur man som lärare kan arbeta med chick lit i klassrummet.

Läs mer
Chick lit är en brokig genre som under det senaste decenniet gått från singelkvinnans jakt efter kärleken till att handla både om småbarnsföräldrars vedermödor och om vampyrers relationsproblem. Genren har blivit utskälld för att vara ytlig och kommersiell, hyllad för att både avspegla kvinnors liv och erbjuda ett gott skratt i vardagen, och dödförklarad mer än en gång. För att därför kunna förstå chick lit, både som en del av en litterär tradition och som ett populärlitterärt fenomen, diskuterar författarna i denna antologi genren från en rad synvinklar.
Boken är uppdelad i två delar med en inledning som beskriver genrens framväxt och en intervju med Lena Sanfridsson som introducerade Bridget Jones för svenska läsare. Den första delen rymmer en rad läsningar av chick lit ur olika perspektiv. Den andra har didaktisk inriktning och erbjuder lärare exempel på hur man med eleverna kan analysera chick lit i synnerhet och populärlitteratur i allmänhet.
Chick lit - brokiga läsningar och didaktiska utmaningar vänder sig dels till studenter på lärarutbildningen, dels till studenter i litteraturvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap och genusvetenskap.

Om författarna
Helene Ehriander och Maria Nilson är bokens redaktörer, och de är lektorer i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitet. De anordnar sommarkursen Chick lit vid samma universitet. Övriga författare är framför allt disputerade och doktorander och verksamma vid olika universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Chick lit : brokiga läsningar och didaktiska utmaningar
  2. +
  3. Astrid Lindgrens bildvärldar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Astrid Lindgrens bildvärldar av Anette Almgren White, Helene Ehriander (häftad).

Köp båda 2 för 510 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Chick lit : brokiga läsningar och didaktiska utmaningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Studiebok
    Sara, 24 maj 2019

    Enkelt uppbyggd, med tydlig information. Kunde börja läsa innan kursen börjat och hänga med bra och förstå innehållet. Troligen få ut mer av kursen tack vare det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Chick lit : brokiga läsningar och didakti...