Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2013-08-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
196 g
SAB
Em,372.21
ISBN
9789147105649
Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola : möte med det som inte anses lagom (häftad)

Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola : möte med det som inte anses lagom

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-09
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Specialpedagogik i Sverige kännetecknas av betoning på inkludering och med en relationell syn på barns avvikelser - det vill säga att svårigheter uppkommer i relation mellan miljön och de individuella förutsättningar barnet har med sig i mötet med miljön.

Läs mer
För att belysa detta tas många viktiga frågor upp, exempelvis:
- Att definiera vad som är normalt.
- Att se skolan som en ideologisk arena.
- Att bemöta det som inte är lagom.
- Att professionell samverkan inte är oproblematisk.
Boken har ett kritiskt granskande perspektiv och innehåller såväl forskning om specialpedagogiska frågor i förskolans och skolans värld som fallbeskrivningar utifrån författarens egna erfarenheter som verksam pedagog. I anslutning till fallbeskrivningarna behandlas ofta frågor om etiska dimensioner och dilemman. Boken tar upp nordisk specialpedagogisk forskning och ger även en internationell utblick. Den avslutas med ett antal diskussionsfrågor kopplade till de olika kapitlen.
Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola- möte med det som inte anses som LAGOM vänder sig i första hand till studenter på lärarutbildningar. Den vänder sig också till verksamma lärare, pedagoger, skolledare och professionella som arbetar med barn och unga samt till lärare på lärarutbildningar.

Om författarna
Kristian Lutz är lektor i specialpedagogik och verksam på institutionen Lärande och samhälle vid Malmö Högskola. Hans forskningsintressen tar sin utgångspunkt i frågor i förskolans och skolans verksamhet som berör normalisering, medikalisering, styrning, makt och diskurser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola : möte med det som inte anses lagom
 2. +
 3. Specialpedagogik i ideologi, teori och praktik - att bygga broar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik i ideologi, teori och praktik ... av Ann Ahlberg (häftad).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola : möte med det som inte anses lagom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra, informativ.
  Rosa Ines DuarteTabarez (Farsta), 2 december 2014

  Det gav mig feedback och lust att forska! Språkmässigt intressant. Verklighet förankrad. Utan att vara teoretiskt ändå håller en ganska hög nivå.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Lutz

 • Common Law und Civil Law - ein Methodenvergleich

  Kristian Lutz

  Seminararbeit aus dem Jahr 2001 im Fachbereich Jura - Andere Rechtssysteme, Rechtsvergleichung, Note: 15 Punkte (gut), Freie Universität Berlin (Bürgerliches Recht, Handelsrecht, Rechtstheorie und Methodenlehre), Veranstaltung: Common La...