Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Barns könade vardag
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2014-02-06
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
186 g
SAB
Eaaa,370.151
ISBN
9789147105663
Barns könade vardag : om (o)jämställdhet i förskola, förskoleklass och skola (häftad)

Barns könade vardag : om (o)jämställdhet i förskola, förskoleklass och skola

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-02-06
227
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Barns könade vardag - om (o)jämställdhet i förskola, förskoleklass och skola tar avstamp i en teoretisk förståelse som grundar sig i att det finns många olika sätt att vara pojke och flicka på. Kön är pågående sociala processer som varierar över tid och beroende på social och kulturell kontext.

Läs mer
Författaren granskar och belyser strukturer som rör kön, bland annat diskuteras hur kön konstrueras i relation till ordning och reda samt hur flickor får agera stötdämpare för stökiga pojkar. Författaren pekar på att förutsättningen för lyckat jämställdhetsarbete handlar om långsiktighet och att man arbetar metodiskt och systematisk med detta i den dagliga praktiken. Det handlar om att få syn på rådande könsstrukturer. I boken ges förslag på hur man praktiskt kan arbeta med värdegrundsfrågor och jämställdhetsfrågor utifrån vad som är fastställt i läroplanerna. Författaren ger också en utbildningshistorisk bakgrund på förskola och skola och presenterar teorier inom könsforskning. Boken avslutas med ett kapitel där användbara läromedel, länkar till webbsidor och skönlitteratur inom området presenteras.

Om författarna
Ylva Odenbring är fil.dr och universitetslektor i pedagogik vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barns könade vardag : om (o)jämställdhet i förskola, förskoleklass och skola
  2. +
  3. Hot och våld i skolvardagen : att förstå och hjälpa utsatta elever

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hot och våld i skolvardagen : att förstå och hj... av Ylva Odenbring, Thomas Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Odenbring

Bloggat om Barns könade vardag : om (o)jämställdhet ...