Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sjuksköterskans kärnkompetenser
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2013-07-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 25 mm
Vikt
458 g
SAB
Vpd
ISBN
9789147105687
Sjuksköterskans kärnkompetenser (häftad)

Sjuksköterskans kärnkompetenser

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-07-25
545
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
SJUKSKÖTERSKANS KÄRNKOMPETENSER riktar sig till alla som söker kunskap om vad sjuksköterskans profession och kompetens innebär. Boken beskriver de sex kärnkompetenser som ingår i Svensk sjuksköterskeförenings strategi för utbildningsfrågor: personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och information.

Läs mer
Boken inleds med ett kapitel om begreppet kompetens och följs av kapitel om sjuksköterskeprofessionen och sjuksköterskan som omvårdnadsexpert. Därefter följer kapitel om de sex kärnkompetenserna. Ett kapitel ger dessutom röst åt innebörden av att vara patient. Avslutningsvis följer ett kapitel om framtiden med dess förändringar, pågående eller förväntade, som får konsekvenser för hälso- och sjukvården och därmed även för sjuksköterskans roll och funktion. I den andra upplagan har ett flertal kapitel genomgått en omfattande revidering och ett nytt kapitel om Magnetmodellen har tillkommit.
Författarna vill inspirera, problematisera och söka svar på vad sjuksköterskans profession och kompetens innebär, med avsikten att bidra till en kvalitativt god vård inom hälso- och sjukvård. I första hand är boken avsedd som kurslitteratur för sjuksköterskestudenter på grundläggande nivå. Men även studenter på avancerad nivå och kliniskt verksamma sjuksköterskor och andra inom hälso- och sjukvården kan ha nytta av boken.

Om författarna
Bokens alla författare har mångårig erfarenhet av att arbeta med och forska om olika utbildnings- och kompetensfrågor för studenter och personal verksamma inom hälso- och sjukvården samt för patienter. Bokens huvudredaktörer är:
JANETH LEKSELL, leg. sjuksköterska, med. dr och docent vid Högskolan Dalarna och Uppsala universitet. Hennes forskningsområde är diabetesvårdforskning, sjuksköterskans akademiska utveckling och patientutbildning.
MARGRET LEPP, leg. sjuksköterska, fil. dr och professor vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet och Høgskolen i Østfold, Halden, Norge. Hennes forskningsområde är lärande med dramapedagogik, handledning, professionell kompetensutveckling, internationalisering och konflikthantering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjuksköterskans kärnkompetenser
  2. +
  3. Vårdpedagogik : vårdens kärnkompetenser från ett pedagogiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårdpedagogik : vårdens kärnkompetenser från et... (häftad).

Köp båda 2 för 1039 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjuksköterskans kärnkompetenser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. ej bra
    A, 17 februari 2016

    Det finns ingen röd tråd i boken bara samlar ihop meningar som är kopplad till ämnet. Det är jättejobbigt att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sjuksköterskans kärnkompetenser