Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sjuksköterskans kärnkompetenser
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2013-07-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 25 mm
Vikt
458 g
SAB
Vpd,610.69
ISBN
9789147105687
Sjuksköterskans kärnkompetenser (häftad)

Sjuksköterskans kärnkompetenser

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-07-25
464
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sjuksköterskans kärnkompetenser riktar sig till alla som söker kunskap om vad sjuksköterskans profession och kompetens innebär igår, idag och imorgon. De sex kärnkompetenserna som ingår i Svensk Sjuksköterskeförenings strategi för utbildningsfrågor beskrivs. De sex kärnkompetenserna är: personcentrerad vård, samverkan i team, evidensbaserad vård, förbättringskunskap för kvalitetsutveckling, säker vård och information.

Läs mer
Boken inleds med ett kapitel om begreppet kompetens och följs av kapitel om sjuksköterskeprofessionen och sjuksköterskan som omvårdnadsexpert. Därefter följer kapitel om de sex kärnkompetenserna. Ett kapitel ger dessutom röst åt innebörden av att vara patient. Avslutningsvis följer ett kapitel om framtiden med dess förändringar, pågående eller förväntade, som har konsekvenser för hälso- och sjukvården och därmed även för sjuksköterskans roll och funktion. Författarna vill inspirera, problematisera och söka svar på vad sjuksköterskans profession och kompetens innebär, med avsikt att bidra till en kvalitativt god vård inom hälso- och sjukvård. I första hand är boken avsedd som kurslitteratur för sjuksköterskestudenter på grundläggande nivå. Men även studenter på avancerad nivå och kliniskt verksamma sjuksköterskor och andra inom hälso- och sjukvården kan ha nytta av boken.

Om författarna
Janeth Leksell, leg. sjuksköterska, med. dr och universitetslektor vid Högskolan Dalarna och Uppsala universitet. Hennes forskningsområde är diabetesvårdforskning, sjuksköterskans akademiska utveckling och patientutbildning.
Margret Lepp, leg. sjuksköterska, fil. dr och professor vid Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Hennes forskningsområde är lärande och handledning med dramapedagogik, internationalisering och konflikthantering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjuksköterskans kärnkompetenser
  2. +
  3. Professionell utveckling : inom läkaryrket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell utveckling : inom läkaryrket av Sven-Olof Andersson, Karin Björkegren, Mats Foldevi, Stefan Lindgren, Stig Rödjer (häftad).

Köp båda 2 för 862 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjuksköterskans kärnkompetenser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. ej bra
    A, 17 februari 2016

    Det finns ingen röd tråd i boken bara samlar ihop meningar som är kopplad till ämnet. Det är jättejobbigt att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sjuksköterskans kärnkompetenser