Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2016-01-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 13 mm
Vikt
390 g
SAB
Eabt
ISBN
9789147105854
Milstolpar och fallgropar i matematikinlärningen : matematikdidaktisk teori om misstag, orsaker och åtgärder (häftad)

Milstolpar och fallgropar i matematikinlärningen : matematikdidaktisk teori om misstag, orsaker och åtgärder

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-01-15
351
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur kan matematikundervisningen bedrivas, så att alla elever förstår? I Milstolpar och fallgropar i matematikinlärningen delar författarna med sig av sina erfarenheter från stora forskningsprojekt. Här redogör de för de matematiska milstolpar som elever måste uppnå för att kunna gå vidare och hur de som hamnat i fallgropar kan få hjälp med att utveckla sina förmågor.
I matematiken finns många fallgropar som eleverna kan hamna i, och som gör att de inte klarar av nästa teoretiska moment. De misstag eleverna gör är systematiska, dvs. ett stort antal elever gör likartade fel. I den här boken får lärarna hjälp med att identifiera misstagen och kartlägga orsakerna till dessa, och de får förslag på vilka åtgärder som bör vidtas.
Boken tar upp problem som kan uppstå inom alla de olika momenten i matematikens centrala innehåll, från årskurs 1 i grundskolan till och med kursen Matematik 2 på gymnasiet. Om författarna

Per-Olof Bentley är lärarutbildare samt fil. dr i matematikdidaktik och docent vid Göteborgs universitet. Han har varit Skolverkets expert när det gäller djupanalysen av TIMSS-resultaten i Sverige.
Christine Bentley är fil. dr i språkdidaktik, forskare och lärare med lång erfarenhet av matematikundervisning. Tillsammans har de genomfört ett stort forskningsprojekt om matematikutvecklingen i Lilla Edets kommun. De har dessutom analyserat orsakerna till elevers misstag i matematik i ett antal kommuner i västra Sverige. Recension

Äntligen! Det här är en bok jag inte visste att jag väntat på, men som när jag fick i min hand genast insåg att jag saknat. [...] Om man som lärare inte känner till orsakerna till misstagen, så är det svårt att veta hur man ska hjälpa eleven. Just därför är Milstolpar och fallgropar i matematikinlärningen en ovärderlig hjälp." Cicki Nyberg, Tidningen Origo, 13 april 2017.

"Boken ger lärare hjälp med att identifiera misstagen och kartlägga orsakerna till dessa, här ges också förslag på åtgärder att vidta. I boken finns även bedömningsövningar för att understödja arbetet med bedömning av elevarbeten. Författarna har båda lång erfarenhet av matematikundervisning och har drivit egna forskningsprojekt. Dessa utgör tillsammans med annan forskning underlag för boken. Här behandlas alla områden inom det centrala innehållet för matematik, från årskurs 1 i grundskolan till och med matematik 2 på gymnasiet. En viktig bok för blivande och redan verksamma lärare som undervisar i matematik eftersom de flesta misstag som identifierats visar sig bero på brister i undervisningen." ur BTJ-häftet nr 6, 2016. Lektör Gunilla Essén
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Milstolpar och fallgropar i matematikinlärningen : matematikdidaktisk teori om misstag, orsaker och åtgärder
  2. +
  3. Lära och undervisa matematik : från förskoleklass till åk 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lära och undervisa matematik : från förskolekla... av Barbro Grevholm (häftad).

Köp båda 2 för 836 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna