Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Demokrati i förskolan
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2014-02-25
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
234 g
SAB
372.15909485,372.21,Eab.01
ISBN
9789147106233
Demokrati i förskolan : fokus på barns samspel (häftad)

Demokrati i förskolan : fokus på barns samspel

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-02-25
282
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Författaren tar i Demokrati i förskolan - fokus på barns samspel upp frågan om vad demokratiska värden egentligen innebär och hur man kan arbeta med dem i förskolan. Boken visar hur barn i sin vardag ger uttryck för ett slags levd demokrati genom handlingar av ansvar, omsorg och respekt.

Läs mer
Men demokrati i förskolan handlar också om de vuxna - om makt, kunskap och jämställdhet - och om pedagoger som tar barns perspektiv och lär av dem. Det är en professionell utmaning för alla förskollärare att ta fasta på det barnen anser vara värdefullt och att sedan reflektera över hur man kan använda det på ett för verksamheten utvecklande sätt, och därmed ge barn reellt inflytande. Författaren synliggör vilka didaktiska konsekvenser som kunskap om barnens värdegemenskap kan tänkas ge och ställer sig frågan vilka kunskapsinnehåll vi kan skapa med utgångspunkt i barnens värdegemenskap.
Boken avslutas med ett kapitel om observation som arbetsredskap och om att dokumentera observationerna för att utveckla arbetssätt där barnens medverkan och deltagande också innebär reellt inflytande. Boken vänder sig till förskollärarprogrammets kurser samt till verksamma förskollärare.

Om författarna
Rauni Karlsson har många års erfarenhet som förskollärare. Hon arbetar som lektor vid Göteborgs universitet, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Demokrati i förskolan : fokus på barns samspel
  2. +
  3. Jakten på demokrati i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på demokrati i förskolan av Gabriella Ekelund (häftad).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Demokrati i förskolan : fokus på barns sa...