Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Historieundervisningens byggstenar
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2014-01-08
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
907,Eabk.02,Eabk.03
ISBN
9789147106608
Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik (häftad)

Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik

(5 röster)
Häftad Svenska, 2014-01-08
405
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Historieundervisningens byggstenar är en grundläggande bok i historiedidaktik. Boken rymmer en mängd konkreta exempel på hur eleverna tillsammans med läraren kan lära sig historia på ett spännande, kreativt och kritiskt sätt. Alla exempel grundas i en tydlig didaktisk teori som visar hur eleverna kan uppfylla läroplanernas, kurs- och ämnesplanernas krav.Historieundervisningens byggstenar är en grundläggande bok i historiedidaktik. Boken rymmer en mängd konkreta exempel på hur eleverna tillsammans med läraren kan lära sig historia på ett spännande, kreativt och kritiskt sätt. Alla exempel grundas i en tydlig didaktisk teori som visar hur eleverna kan uppfylla läroplanernas, kurs- och ämnesplanernas krav.

Läs mer
Elever lär sig att förstå historien och dess kopplingar till samtiden på olika sätt. Därför är det viktigt att läraren behärskar en bred repertoar av metoder för att kunna möta deras behov. Bokens röda tråd är den metodiska variation som är en avgörande kompetens i lärarens framtida yrkesutövning.
Till varje avsnitt i boken finns rekommenderad litteratur för fördjupning. Dessutom är boken kopplad till en idébank på internet, med metodiska uppslag och övningar för F-3, 4-6, 7-9 samt gymnasiet.
Denna bok bygger framför allt på den tidigare upplagan av Historieundervisningens byggstenar men innehåller också avsnitt från författarens bok Framtidens historia.
Boken riktar sig i första hand till lärarstuderande med historia på utbildningsprogrammen för F-3, 4-6, 7-9 samt gymnasiet. För redan aktiva lärare i grundskolan och gymnasiet lämpar sig boken som ett fortbildningsmaterial.

Om författarna
Magnus Hermansson Adler är universitetslektor i ämnesdidaktik med särskild inriktning mot historia vid Göteborgs universitet. Han är lärarutbildare sedan 1989, med en bakgrund som både grundskollärare och gymnasielärare. Han har också givit ut flera läroböcker i religionskunskap och samhällskunskap för grundskola och gymnasium under författarnamnet Magnus Hermansson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historieundervisningens byggstenar : grundläggande pedagogik och ämnesdidaktik
  2. +
  3. SO för lärare 4-6

De som köpt den här boken har ofta också köpt SO för lärare 4-6 av Olof Franck, Anna-Lena Lilliestam, Anna Pettersson, Anette Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 828 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Hermansson Adler