Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
391 g
SAB
Vl
ISBN
9789147106646
Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre (häftad)

Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-01-10
405
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre Kan levereras innan julafton
I Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre beskrivs arbetssätt med teamet som nav där dokumentation av vård- och omsorgsplaner har en naturlig plats. Författarna vill även underlätta den vård och omsorg som befinner sig i gråzonen mellan lagrummen HSL och SoL så att samverkan mellan professioner kan utvecklas och ske med ett för brukaren/patienten bibehållet helhetsperspektiv.

Boken är indelad i två huvuddelar där del 1 ger en bakgrund till planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre. Processmodeller och lagstiftning beskrivs liksom vilka aktörer som i dag finns inom vård och omsorg. Författarna behandlar även värdegrund, språk och dokumentation samt utmaningen med läkemedel och äldre.

Del 2 är upplagd som en handbok med mer konkreta exempel på både planering och dokumentation. Denna del kan vara en utgångspunkt för en bredare diskussion i både utbildning och på arbetsplatser om hur vård och omsorg bedrivs i dag. I flera kapitel finns reflektionsfrågor och längst bak i del 2 finns också en termlista som förklarar olika begrepp som används i boken. Genom upplägget passar boken från den första inblicken i vårdens och omsorgens organisation till att studenten arbetar självständigt och skriver egna vårdplaner i slutet av sin utbildning.

Sagt om boken
[...] Docent Jan Florin, distriktssköterska Tyra E. O. Graaf och geriatriker Arne Sjöberg ger i Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre en gedigen och aktuell presentation av bakgrunden och motiven för olika typer av vårdplaner. De ger dessutom ett antal exempel på olika praktiska utformningar av vård- och omsorgsplaner som noggrant fångar in alla möjliga aspekter av en brukare/patients hälsostatus, vårdbehov och egna önskemål. Boken är primärt för utbildningssyften men dess aktuella och heltäckande såväl teoretiska som praktiska tillämpningsområden ger den ett allmännare läsvärde". Matts Lindberg, lektör, BTJ-häftet nr 7, 2017.

Om författarna
Jan Florin är lektor och docent på högskolan Dalarna. Tyra E O Graaf är distriktssköterska och doktorand samt verksamhetskonsult på Tieto och jobbar med teamarbete inom lagrummen Hälso- och sjukvård, Socialtjänst och LSS över hela Sverige. Arne Sjöberg är geriatriker och chef för geriatriken på Länssjukhuset i Kalmar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Planering och dokumentation av vård och omsorg av äldre
  2. +
  3. Geriatrisk omvårdnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Geriatrisk omvårdnad av Marit Kirkevold, Karin Brodtkorb, Anette Hylen Ranhoff (häftad).

Köp båda 2 för 1214 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Omvårdnadsdiagnoser - - definitioner och klassifikation

    Jan Florin

    Omvårdnadsdiagnoser: definitioner och klassifikation är en tydlig guide och sammanställning av omvårdnadsdiagnoser som granskats och godkänts av NANDA-I. Utgåvan 2018-2020 av den internationellt erkända taxonomin har noggrant uppdaterats och revid...