Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
517
Utgivningsdatum
2018-01-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 30 mm
Vikt
886 g
SAB
Vpg
ISBN
9789147106653
Vårdvetenskap : vetenskapen om vårdandet - det tidlösa i tiden (häftad)

Vårdvetenskap : vetenskapen om vårdandet - det tidlösa i tiden

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-01-11
747
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I samlingsverket Vårdvetenskap - vetenskapen om vårdandet kommer äntligen Katie Erikssons böcker ut i en samlad volym. Samlingsverkets innehåll bildas av de tidigare utgivna böckerna: Vårdprocessen (1979), Hälsans idé (1984), Vårdandets idé (1987a), Pausen (1987b) och Den lidande människan (1994). Boken ger en bild av hur vårdvetenskapen, caring science, utvecklades i Norden och inleds med ett nyskrivet kapitel om Ethos som enligt Eriksson utgör kärnan i vårdandet. Avslutningsvis finns också ett nyskrivet kapitel som berör de grundläggande frågorna om vårdandet i ett vidare perspektiv.
Samlingsverket ger en bild av hur vårdvetenskapen, caring science, utvecklades i Norden och varje bok i samlingsverket börjar med en kort ingress där läsaren får ta del av den enskilda bokens historia och författarens budskap.
Boken vänder sig till studerande och samtliga professioner inom hälso- och sjukvård som möter människor i behov av vård och omsorg. Om författarna

Katie Eriksson är sjuksköterska och har en filosofie doktorsexamen från Helsingfors universitet. Hon har varit rektor för Helsingfors svenska sjukvårdsinstitut och professor i vårdvetenskap vid Åbo Akademi. Institutionen för vårdvetenskap i Vasa som inrättades 1987 har byggts upp under hennes ledning. Eriksson är docent vid Kuopio universitet och medicinska fakulteten vid Helsingfors universitet. Eriksson är en av Nordens främsta forskare inom vårdvetenskap och hon har blivit utnämnd till hedersdoktor vid Nordiska hälsovårdshögskolan i Göteborg och vid Karlstads universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vårdvetenskap : vetenskapen om vårdandet - det tidlösa i tiden
 2. +
 3. VIPS-boken - Välbefinnande, integritet, prevention, säkerhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt VIPS-boken - Välbefinnande, integritet, prevent... av Margareta Ehnfors, Anna Ehrenberg, Ingrid Thorell-Ekstrand (häftad).

Köp båda 2 för 1131 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vårdvetenskap : vetenskapen om vårdandet - det tidlösa i tiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sjuksköterske students bästa vän
  A, 21 december 2018

  Väldigt bra bok med alla böcker som Katie Eriksson skrivit. Bra ha till PM eller C-uppsatsen. Positivt ha en bok för alla böcker i ett och för ett bra pris.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katie Eriksson

 • Den lidande människan

  Katie Eriksson

  Den primära uppgiften i vården är att hjälpa den lidande människan att leva trots sjukdom och att med alla medel lindra lidandet. Lidandet är inte ett abstrakt begrepp, utan det är den lidande människan och hela hennes livssituation som är vårdvet...

 • Vårdandets idé

  Katie Eriksson

  Vårdande berör alla människor, och människan har en inneboende vilja att vårda. Det naturliga vårdandet är en naturlig del av människans liv men ibland behövs även olika former av yrkesmässigt vårdande. Risken är stor att vårdandets innersta idé g...